Karatisti Radničkog sjajni u Rumuniji – Četiri medalje u Salonti

 

Karatisti Radničkog iz Kovina sa velikim uspehom nastupili su na memorijalnom međunarodnom turniru u gradu Salonta u Rumuniji. Turnir se ove godine održao 12.put u čast sećanja na rumunskog karatistu Pepea, koji je ostavio dubok trag u karatu na teritoriji Rumunije. Na  takmičenju učestvovalo je 39 klubova, sa preko 750 takmičara iz četiri zemlje: Srbije, Slovačke, Mađarske i Rumunije.

Takmičenje je održano u sportskoj hali „Nikolae Talpos“ u Rumunskom gradu Salonta na oko 300 kilometara od Kovina.

Karatisti našeg kluba, sa velikim uspehom prezentovali su našu zemlju i naš grad na ovom memorijalnom turniru. Od ukupno 5 nastupa osvojene su čak 4 medalje, od čega 2 zlatne i po jedna srebrna i bronzana. Jedino je   Nikola Caran ostao bez odličja nakon svog nastupa u jakoj konkurenciji.

U konkurenciji kadetkinja (devojaka od 14 do 15 godina) Selena Đorđević domogla se najsjanijeg odličja. Ona je u oba svoja meča savladala takmičarke iz Mađarske. U polufinalom meču savladala je Annu Vojvoda rezultatom 5:0, da bi u finalu „za dlaku“ bila bolja od takmičarke Lili  Zaj rezultatom 3:2.

Istim putem u konkurenciji kadeta išao je i Mlinar Aleksandar. Ovoga puta savladani su domaći takmičari iz Rumunije. U polufinalnom meču rezultatom 4:1 savladan je Tudor Andrei Pop , da bi u finalu sa 5:0 zasluženo slavio protiv Gerga Spatza iz Salonte.

U konkurenciji juniorki (devojke od 16 do 17 godina) nastupile su Andrea Mlinar i Anđela Spasojević . Na stepenik više popela se Andrea, tačnije do 2.mesta, dok je Anđela zauzela treće mesto. Mlinar je nakon dve pobede od 4:1 i 5:0 nad takmičarkama iz Rumunije Aleksijom Hategan i Mirelom Pomian, maksimalnim rezultatom u finalu pokleka od takmičarke iz Mađarske Lili Zai (nastupala i u kadetskoj konkurenciji), dok je  od iste takmičarke, takođe rezulatom 5:0 zaustavljena u polufinalu gornjeg dela žreba i time se dokopala bronzane medalje.

Kadete i juniore karate kluba Radnički već 04.novembra očekuje državno prvenstvo u Čačku. U sklopu priprema za državno prvenstvo rađen je i ovaj turnir u Rumuniji.

 

error: Content is protected !!