Karatisti opet briljirali – dve bronze i jedno srebro

I proteklog vikenda, karatisti karate kluba Radnički iz Kovina napravili su uspeh na takmičenju.

Na seniorskom prvenstvu Srbije, koje je održano 10.marta u sali karate kluba „Borac“ u Čačku briljirali su kata timovi. Nakon trećih mesta kata timova, na seniorskom prvenstvu Vojvodine, još bolji rezultat stigao je sa državnog prvenstva. Naime, ženski kata tim u sastavu:  Anđela Spasojević, Selena Đorđević i Anđela Krivošić , posle titule na juniorskom prvenstvu Srbije, dospeo je na treće mesto na senirskom prvenstvu i time potvrdio sav svoj potencijal.

Podmlađen seniorski kata tim u sastavu: Stefan Šemlal , Miloš Janković i Mateja Čičić išao je lestvicu više. Oni su porazom u finalu od imenjaka iz Beograda, svoj nastup završili na visokom drugom mestu i time Kovinu doneli još jednu medalji u ekipnoj konkurenciji.

U subotu 17.marta u Smederevu, održano je školsko prvenstvo Srbije za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola. Opštinu Kovin, tačnije gimnaziju i ekonomsku škole „Branko Radičević“ predstavlja je Selena Đorđević, učenica druge godine ove škole.

Selena je nakon startne pobede nad Nikolinom Sarapa , učenicom srednje ekonomsko-tehničke škole iz Kule, rezultatom 3:0, doživela poraz od  Milice Nikolić, učenice matematičke gimnazije iz Beograda, rezultatom 2:1.

U naredna dva meča ostvarila je isto toliko pobeda time se domogla trećeg mesta na školskom prvenstvu Srbije. Prvo je savladana  Anastasija Milenković, učenica gimazije iz Petrovca na Mlavi, maksimalnim rezultatom, da bi u odlučujućem meču pobedila i  Anu Vorkapić, učenicu gimnazije iz Sombora, rezultatom 2:1

 

 

error: Content is protected !!