Kako do 100 evra od države

Beograd – Ministar finansija Siniša Mali je u Vladi Srbije, danas, 6. maja,  ponovio najvažnije informacije o novčanoj podršci od 100 evra jer i dalje stižu pitanja građana o tome, prenosi sajt b92.

Posebno je napomenuo da se ipak neće davati ime i prezime.

Prema tome, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji na dan stupanja na snagu Uredbe (24. april 2020) imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom, navodi isti izvor.

„Veoma jednostavno, za minut, svako će imati priliku da se prijavi“, kazao je Mali na konferenciji u pres-sali Vlade Srbije.

Punoletni državljani Republike Srbije će od 15. maja do 5. juna 2020. godine moći da se prijave za isplatu novčane pomoći i to isključivo na sledeći način: elektronskim putem, tačnije preko portala Uprave za trezor, ili putem telefona. O broju telefona građani će biti blagovremeno obavešteni, a neposredno pre nego što počne da radi kontakt-centar.

Pri prijavi, kaže Mali, građani će davati sledeće podatke: broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun. Posebno je napomenuo da se ipak neće davati ime i prezime.

Nakon što se prijave, nadležne institucije će sve obavljati za njih, uključujući i otvaranje namenskog računa. Penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći će biti automatski prijavljeni za isplatu novčane pomoći, koja će za njih početi 15. maja 2020. godine, objasnio je Mali, a prenosi portal b92.

Kompletnui vest možete pročitati ovde.

error: Content is protected !!