Kadeti Radničkog u finalu Fajnal-foura, za pehar protiv Vršca od 18h

Kadeti Radničkog (selekcija igrača do 17 godina) plasirala se u finale Završnog turnira Regionalne lige pobedom nad Slovenom iz Rume rezultatom 82:67 u utakmici koja je danas odigrana u vršačkom Milenijumu.

Tim iz našeg grada je tako nastavio trijumfalnu seriju započetu 14. fabruara kada je savladao Tamiš u Kovinu, a ekipa iz Rume bila je deveta u nizu kojoj su izabranici trenera Cvetkovića „uzeli meru“.  Slovenu, koji je bio prvi tim B Grupe, ovo je bio prvi poraz u sezoni, s obzirom da je ligaški deo takmičenja završio uz skor od 15 pobeda u isto toliko utakmica.

Radnički je, ispostavilo se, put ka pobedi otvorio u prvih deset minuta na čijem isteku je imao šesnaest poena prednosti (28:12), koje je uspešno čuvao tokom preostale tri deonice.

Najefikasniji u timu Radničkog bio je Petar Matić koji je ubacio 29 poena od toga čak devet trojki. Lakićević je postigao 18, Pušonjić 13, Perišić 13 (tri trojke), a Ranislavić 11. U sastavu su bili još i: Rnić, Zlatanović, Dokljan, Filipović i Divac.

„Odigrali smo odličnu utakmicu u svakom smislu! Ovako treba uvek da igramo. Čestitam mom timu i želim svu sreću u finalu“, rekao je posle utakmice trener Radničkog Vladimir Cvetković.

Radnički – Sloven 82:67 (28:12, 21:22, 15:17 i 18:16).

Za titulu i pehar namenjen pobedniku Radnički će se boriti protiv domaćina Vršca (danas od 18h) kojeg je već jednom savladao u Milenijumu, 21. marta u 16. kolu Grupe A rezultatom 70:67.

error: Content is protected !!