Kadeti ispustili trinaest viška, „minimalac“ nedovoljan za titulu

Kadeti Radničkog (igrači do 17 godina) savladali su, večeras (utorak, 2.april), u revanš meču finala plej-ofa Regiona Banat/Srem – Železničar 53:52, ali na žalost ne i uz dovoljnu razliku (izgubili 66:57 u prvom meču u Inđiji) koja bi značila i osvojenu titulu.

U tvrdoj, što se kaže – pravoj muškoj utakmici, publika u hali Osnovne škole Đura Jakšić imala je prilike da uživa tokom svih 40 minuta igre, a izabranici trenera Vladimira Cvetkovića u potpunosti su ispoštovali ono što su obećali u izjavama u najavi pred finale – da će dati svoj maksimum i „ostaviti srce“ na terenu.

Pitanje ukupnog pobednika serije rešeno je na nešto manje od pola minuta pre kraja susreta. Radnički je vodio 53:47 kada je Laković promašio „flouter“, a potom, na 53:50, Mlinar izgubio loptu tek što je ista prešla u polje tima iz Inđije, kojem je tako otvorena kontra i poeni, ispostavilo se, i za konačan rezultat.

Popularni „CegeTovi puleni“ (po internoj grupi na fejsbuku) odlično su parirali fizički znatno dominantnijem protivniku (igrač sa brojem 13 – Danilović, mogao bi da konkuriše i za startnu peticu kod trenera Topalovića u prvom timu. Od 52 poena Železničara, ubacio je čak 33).

Radnički je susret otvorio „dugom“ dvojkom Mitića i još dužom trojkom Mlinara (sa bele linije odbojkaškog terena) za 5:2, a veće vođstvo od pomenutih, startnih, plus 3, crno-beli su imali  u finišu četvrtine kada je (u najlepšoj akciji perioda) Paunović, u maniru organizatora igre, spustio loptu za Mlinara na niskom postu za 16:11.

druga

Novu rekordnu prednost domaći su imali početkom druge četvrtine posle Papićeve trojke o tablu i jednog pogođenog penala Blagoja Lakićevića – 20:11. Polaganje Markovića prvi put je odvelo crno-bele na dvocifren plus (24:14), a kada je Paunović sredinom treće četvrtine pogodio oba slobodna bacanja za 39:26, ispostavilo se kasnije, da je to bila i rekordna prednost koju je jedan od timova napravio tokom utakmice. (Penali su i na ovom susretu bili najteži element košarkaške igre po crno-beli tim i nekada se čini da im je lakše da pogode trojku preko ruke, nego bacanje. Večeras su ubacili svega 12od26, a uz pomenutog Paunovića, jedino je još Mlinar uspeo da „veže“ oba, posle pojedinačnog faula).

Pred poslednjih 10 minuta Radnički je imao isto toliko viška poena (41:31), da bi Danilović prepolovio istu u dva napada – trojkom i dvojkom – 41:36. Četiri minuta pre kraja semafor je beležio egal (45:45), da bi Radnički serijom 8:2 (poenima Mlinara 5, Paunovića 2, Pantovića 1)  za 53:47 došao do rezultata koji mu otvara šansu da iz jednog napada nulira zaostatak iz Inđije. Međutim, na način opisan na početku izveštaja, na žalost, svih koji su bili uz crno-bele, do toga, ipak, nije došlo.

RADNIČKIMitić 6 (- 1poen, 3-6 2poena, – 2 skoka), Laković 6 (0-2, 3-8, 0-3 5skokova, 1asistencija), Papić 3 (-, 0-2, 1-3, 2skoka), Mlinar 25 (7-10, 6-14, 2-5, 6 skokova, 4asistencije), Lakićević B. (2-8, 0-3, 3sk 1as), Marković (0-1 3-6, 0-1 1sk), Paunović (2-3, 1-3, -, 5sk), Pantović 1 (1-2, -, -) Lakićević A. 0 (-, -, 0-1), Vukić.

treca

„Pobedili smo jednu dobru ekipu i na tome čestitam svim mojim igračima! Teško je pobediti bilo koga, a kamoli Indjiju sa promasenih 14 slobodnih bacanja… Sve u svemu, zadovoljan sam zalaganjem, pobedom, a na nedostacima ćemo nastaviti da radimo ne bi li ih sveli na najmanju moguću meru. U sportu nema krajnjeg cilja, a ovo je bila jedna stanica koju smo ja mislim uspešno prošli. Pred nama je još puno izazova i na timskom i na ličnom planu. Ubeđen sam da će vreme koje dolazi biti vreme ovih momaka!!!“ – rekao je posle utakmice trener kadeta Radničkog Vladimir Cvetković.

error: Content is protected !!