Jovanović i nevreme otklonili sve dileme – Gaj zimuje kao lider „Segunde“

Pogotkom Marka Jovanovića u 27. minutu ekipa Partizana iz Gaja savladala je minimalcem ekipu Dolova i tako zadržala prvu poziciju na tabeli Druge južnobanatske lige Zapad – Grupa Jug (poslednje lige u našem fudbalskom rangu) na kojoj će zimovati. Istina, za konačni ishod pobrinulo se i (ne)najavljeno nevreme (kiša praćena olujnim vetrom) pa je susret prekinut desetak mninuta pre kraja. U taboru Gajčana se nadaju da je po propozicijama veći deo utakmice odigran i da će komesar registrovati ovim rezultatom.

Ovim porazom Dolovo je prepustilo treće mesto kovinskoj Koloniji koja je na svom bunjištu sa 5:1 razvalila Borac iz Pločice. Četvrorostruki strelac bio je Vuk Kostić Vučko dok je peti delo džokera s klupe Mihajila Dragića. Stari Tamiš je uprkos remiju u Brestovcu (2:2) zadržao vicešampionsku poziciju.
Teoretsku priliku da ugrozi Koloniju na četvrtom mestu imao je deliblatski Omladinac, ali je poražen u Mramorku s 2.1. Utakmica je, kažu nam upućeni, kasnila sat vremena dok Omladinac nije nabavio još jednog „bonus“ igrača (omladinca). Pa je ranije i završena. Zbog noćašnjeg pomeranja časovnika ranije se i smrkavalo pa je glavni sudija i ovde malo skratio.
Smrknulo se i Bavaništanima koji su overili fenjer. U poslednjem kolu jeseni poraženi su na svom terenu od Jedinstva iz Dubovca sa 4:2.
Ranije smo, već, rekli da se prve četvoroplasirane ekipe u baražu ukrštaju s ekipama iz Druge južnobanatske lige Zapad – Grupa Sever, a  da je, kojim slučajem baraž već naredne nedelje parovi bi bili sledeći:
Partizan – Omladinac Opovo
Stari Tamš – Mladost Vojlovica
Mundial (Pančevo) – OFK Kolonija
Spartak Debeljača – Dolovo

error: Content is protected !!