Još jedan „X“ Radničkog, četiri gola u osam minuta

FK Radnicki

Fudbaleri Radničkog odigrali su još jedan susret sa nerešenim ishodom pred svojim navijačima. Posle Kozare na premijeri Vojvođanskog istoka kada je bilo 3:3, danas je sa Begejem viđen po gol manje u obe mreže. A ispostavilo se da je kompletna priča sa timom iz Žitišta spakovana u sedam minuta – od 27. do 34.

Gosti su poveli preko Umićevića (Strahinja) prvi put po prelasku na polovinu Radničkog. Dubinsku loptu ubačenu na levu stranu šesnaesterca pomenuti igrač je poslao u kontra ugao Alavanjinog gola, nakon što je sebi izborio poziciju da neometano šutira.

Svega pet minuta kasnije Radnički je bio tim koji vodi. Oba puta mrežu Bojana Trivunovića pogađao je Stefan Ignjatović. Drugi (u 32. minutu) je bio gol za pamćenje. Ničiju loptu koja se dokotrljala do njega – iz koraka – levom (sa nekih 20-ak metara),  poslao je u rašlje gostujućeg gola (a po putanji – kifla –   „bubamare“ dalo se naslutiti,  čim je „uzletela“,  da su šanse „jedinice“ iz Žitišta da spreči najgore po svoj tim minimalne).

U 34. minutu brojke na semaforu (u rubrikma – dati golovi – domaćin/gost) pretrpele su još jednu korekciju. „Crveni“ su i iz drugog prelaska na polovinu Radničkog ostali na 100 posto realizaciji. Centaršut sa leve strane preleteo je sve igrače u petercu našeg tima do Umićevića (Ognjen) koji je ostao sam na drugoj stativi, te mu je ostalo samo da se „pokloni“ – za 2:2.

Da ponovo povedu gosti su imali priliku u samoj završnici poluvremena, ali je penal Grubiću odbranio, danas veoma dobri Alavanja.

Radnički je dve odlične prilike u prvom poluvremenu imao na 0:0 kada su „zicere“ promašili Deliblaćanin i Divnić, dok je u drugom poluvremenu (u kojem je drastično opao ritam u odnosu na prvih 45 minuta) najbolju šansu za crno-bele propustio Biculjević.

RADNIČKI: Alavanja, Divnić, Živić, Radenković, Rađenović, Kostić (danas se neplanirano našao na poziciji zadnjeg veznog i odigrao jako dobro), Biculjević, Simić, Ignjatović, Deliblaćanin i Drobnjak. Igrali još: Milenković, Rajić i Đorđević.

Radnički posle tri kola ima dva boda. Trenutno je četrnaesti (prvi iznad zone ispadanja), ali treba napomenuti da je bodovna razlika između petog Jedinstva (B.Karađorđevo) i našeg tima svega dva boda.

U sledećm kolu Radnički gostuje u Srpskoj Crnji.

error: Content is protected !!