Još jedan uspeh karatista – Đorđević i pojedinačno overio ekipno zlato

 

Kadeti karate kluba „Radnički“ iz Kovina, u nedelju 19.novembra nastupili su na međunarodnom turniru „Arena kup“, koji je održan u sportskom centru „Voždovac“ u Beogradu na kome su osvojili tri medalje  – jednu ekipnu i dve pojedinačne.

Kadetsko-juniorski kata tim u sastavu Strahinja Đorđević, Nikola Caran i Aleksandar Mlinar nije imao konkurenciju, pa je bez borbe zauzeo prvo mesto.

U katama pojedinačno u konkurenciji 11 takmičara, iz ukupno tri nastupa, osvojene su dve medalje.

Caran je u četvrtifinalnom meču savladao takmičara domaće „Arene“ Dimitrija Stojanovića rezultatom 3:0, da bi u polufinalnom meču doživeo poraz od klupskog kolege Strahinje Đorđevića i tako osvojio bronzanu medalju.

Pre eliminacije klupskog druga, Đorđević je u prvom meču savladao Nikolu Simonovića, takmičara karate kluba „Mladost“ iz Pančeva, dok je u drugom bio uspešniji od takmičara „Arene“ Aleksandra Stojadinovića. Oba meča rešena su maksimalnim rezultatom 3:0. U finalu, takođe maksimalnim rezultatom, bio je bolji od još jednog takmičara beogradske „Arene“ Andreja Đuričeka (opet 3:0) i tako, osvojio zlato i u pojedinačnoj konkurenciji.

Upravo je Đuriček u prvom  meču savladao i trećeg predstavnika karate kluba „Radnički“ iz Kovina, Mlinara i ostavio ga bez borbi za medalju.

Naredno takmičenje za kadete i juniore karate kluba, održaće se u nedelju 26.novembra u Mladenovcu, pod nazivom „Noć šampiona“.

 

error: Content is protected !!