Još dva poraza Radničkog, crno-bele na Vojvođanskom istoku održava samo teorija

Fudbaleri Radničkog u nedelji za nama poraženi su dva puta. Najpre u vanrednom kolu (15. maja) u Kovinu od imenjaka iz Sutjeske 2:0, a potom i juče (nedelja, 19.) od ŽAK-a u Kikindi – 6:1. Tri kola pre kraja najstariji opštinski klub zauzima poslenje mesto na tabeli Vojvođanskog – istoka sa 18 bodova, a za fudbal u istom rangu i od sredine avgusta (kada počinje nova sezona)  održava ga još samo teorija.

Naime, ispred Radničkog na poziciji broj 15 je Proleter iz Banatskog Karlovca (naredni rival našeg tima) koji ima šest bodova više (24). Ova dva tima se nalaze u zoni ispadanja iznad koje je za Radnički nedostižni BAK iz Bele Crkve koji ima 28 bodova. Malo pre pominjana teorija – izgleda ovako. Radnički bi morao da se nađe na poziciji koju sada zauzima Proleter (dakle, pretposlednjoj), a da se kroz sve češću priču u kojoj se pominje da drugoplasirani tim igra baraž, u višem rangu kroz isti nađe Vojvodina iz Perleza i tako broj ekipa koje ispadaju svede na jednu.

Naravno, postoji i šansa da se u područnu ligu presele i tri tima, ukoliko iz Srpske lige Vojvodina (viši rang) ispadne Vršac ili Borac iz Sakula…

 

error: Content is protected !!