Još 400 hiljada za Start 013 u „zaustavnom vremenu“

Jedna od poslednjih odluka odlazeće garniture vlasti na čelu s predsednicom Privremenog organa Sanjom Petrović, biće „medijska“.
Naime, na sednici ovog organa održanoj pre tri dana pančevačkom mediju Start 013 (Start press) dodeljeno je još 400 hiljada dinara iz budžeta opštine Kovin (na „redovnom“ konkursu dobili su 100 hiljada manje).
Tako je nastavljena praksa vlasti iz prethodnih godina da gro medijskog kolača (novca poreskih obaveznika s teritorije naše opštine) „pojedu“ glasila van naše opštine.
O raspodeli para, pisali smo zimus, nakon završenog konkursa.
Podsećamo da je portal kovinac (uz Bus radio) JEDINI registrovani medij na teritoriji opštine Kovin što se može proveriti u registru APRa.
Po našem skromnom mišljenju i jedini nezavisni i najbogatiji (kad je sadržaj u pitanju, ne i novac).
Ali, interes (ili „interes“) žitelja opštine, po oceni medijskih komisija i lokalne vlasti, u poslednji par godina, očito je drugačiji.
Podsećamo, da za skoro tri godine postojanja naš sajt nije dobio NI DINARA iz opštinskog budžeta (za razliku od Ministarstva kulture i pokrajinskog sekretarijata koji naše projekte ocenjuju izuzetno pozitivno).
U zakonitost ove odluke ove vlasti u ovom (zaustavnom) vremenu, ne sumnjamo.
U moralnost… E, to ostavljamo čitaocima na sud.
(N)ova finansijska injekcija pančevačkom glasilu odnosi se na „tragove istorijske prošlost kraja i refleksiji na sadašnjost, uz seriju analitičkih i istraživačkih priloga“ kako je navedeno u odluci.
Mi ćemo i dalje nastaviti našim „tragovima“, koliko nam to vreme, obaveze i novac dozvoljavaju.

(foto: printscreen start013.rs)

error: Content is protected !!