Jedinstvo iz Dubovca, na rođendan Grete Garbo, prvi finalista Kupa opštine u fudbalu

Fudbaleri Jedinstva iz Dubovca prvi su finalisti Opštinskog kupa u fudbalu. Borbu za pehar namenjenu pobedniku takmičenja omogućio im je trijumf na domaćem terenu protiv Borca iz Pločice rezultatom 3:2 u utakmici koja je odigrana 18. septembra (na dan kada je 1905. godine rođena je švedska filmska glumica Greta Luiza Gustafson poznata kao Greta Garbo).

Domaći sastav u minimalnom rezultatskom zaostatku bio je do finiša prvog dela kada je Rajko Pušica izjednačio na 1:1. Početkom drugog dela Mihajlo Dragić je Jedinstvu doneo rezultatski preokret pošto je bio najsnalažljiviji u gužvi unutar šesnaesterca Pločičana.

Dvadesetak minuta pre kraja semafor je beležio treći rezultatski egal na susretu, kada je Borac izjednačio na 2:2, da bi oko 80. minuta Marko Tamburić, ispostavilo se, rešio pitanje pobednika. „Kanal“ iz „centrale“ omogućio mu je da izađe pred golmana Borca i pogodi suprotan ugao i malu mrežu gola.

Dubovčani su nastupili u sastavu: Paunov, Pušica, Radu, Stojanović, Milutinov, Bižić, Đorđević, Tamburić, Dragić, Ilić, Nenadov. Đorđević (Stefan).

„Čestitao bih mojim momcima na ulasku i finale, kao i gostujućem timu na fer i korektnoj partiji i izuzetnoj borbensosti“ – kaže Dejan Čabović, predsednik dubovačkog kluba.

Protivnik Dubovčanu u finalu biće bolji iz susreta Radnički Kovin – Proleter Mramorak.

error: Content is protected !!