Izvolite na izložbu „Od plastike do fantastike“

Завод за јавно здравље Панчево ове године организује 8. изложбу фотографија „Објективом кроз свет око нас 2018“, са темом “ОД ПЛАСТИКЕ ДО ФАНТАСТИКЕ”

Изложба је посвећена Светском дану заштите животне средине који ове године потенцира причу о ограничењу употребе пластике која затрпава планету, гуши је и трује и не може се разградити за читав век. Овом изложбом желимо да покажемо, да лепоту природе није потребно додатно украшавати, да пластика не живи у природи, да иако се толико одомаћила у нашим животима и окружењу, мора имати разумну меру и склад.

Изложба је конципирана од фотографија природе Србије, пристиглих на фотоконкурс, у којима се огледа и позитиван и негативан аспект животне средине Србије и утицај човека на природу Србије. Овом изложбом желимо да истакнемо колико је неопходно да се сви заједно запитамо да ли, „ако носимо пластично одело и пластика је наша храна, да ли смо пластични и ми?“  и пробудимо свест о деловању појединца и друштва на квалитет живота и здравље у целини.

Фотографије за изложбу одабрао је Имре Сабо мајстор фотографије Фото савеза Србије, а  по квалитету фотографија и звању аутора чији ће радови бити приказани изложба је I ранга (највишег ранга у Србији). Изложба се реализује у два сегмента: Изложба фотографије младих до 16 година  и Изложба фотографије одраслих аутора и део је еколошког сегмента Међународног БУДИ фестивала у Панчеву, а организована је под покровитељством Фото савеза Србије.

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе и доделу награда у понедељак 4.јуна 2018. у 18.30 часова у фоајеу Културног центра Панчево.

Гости отварања су Бојана Вунтуришевић, диригент и наш екопромотер и Dance factory хор из Београда.

Пре отварања изложбе, истог дана од 16.30 часова Завод у сарадњи са Фото савезом Србије организује радионицу „Од шкљоцања до фотографисања“ намењену младима, радионицу води Золтан Бисак.

Очекујемо Вас!

mr ph spec Mirjana Ostojin

pomoćnik direktora i PR

Zavod za javno  zdravlje Pančevo

kvalitet@zjzpa.org.rs

062 88 691 88

error: Content is protected !!