Izbori u OO DS- Vukša novi predsednik kovinskih demokrata, izabrano i novo rukovodstvo

Srđan Vukša (strukovni inženjer mašinstva iz Kovina) novi je predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke.
Pored njega, članovi stranke, izabrali su, danas, i novi, desetočlani Opštinski odbor koji će činiti Sonja Barbul, Goran Budimlić , Jelena Đerić, Boris Đondović, Ruža Pelić (svi iz Kovina), Petar Vukašinov i Vasilije Dolovački iz Bavaništa, Milovan Ratković i Branko Šljukić iz Mramorka, i Deliblaćanin Aleksandar Sarmeš.
Vukša je jedini podneo kandidaturu za predsednika i zadobio jednoglasno poverenje svih članova stranke koji su danas došli u prostorije DSa da glasaju (kako saznajemo, glasala je, otprilike, polovina).
„Prvi i osnovni zadatak biće formiranje organizanicije na teritoriji opštine u punom kapacitetu. Tako da će moći da nosi sve promene u našoj opštini u nekoj bližoj budućnosti“, kaže za naš sajt.
Podsetimo, Vukša je na poslednje održanim lokalnim izborima ušao u Skupštinu opštine Kovin kao odbornik DSa ( snajvećom „minutažom“ na skupštinskoj govornici), donedavno je bio i šef odborničke grupe Ujedinjene opozicije, kasnije Saveza za Kovin (koji, pored demokrata čine i odbornici Dveri), a proletos i član organizacionog odbora kovinskih protesta Jedan od pet miliona.
Konstitutivna sednica novog Opštinskog odbora biće održana do kraja meseca, kažu u najjačoj opozicionoj stranci.

error: Content is protected !!