In memoriam Borko Kanački (1982.-2020.)- Odlazak golgetera

Lokalnu sportsku, ali i širu javnost, danas je potresla vest da je u 38-oj godini preminuo Borko Kanački, dugogodišnji kapiten Partizana iz Gaja.
Borko Kanački ostaće upamćen kao jedan od najboljih golgetera i najtalentovanijih igrača u istoriji gajačkih crno-belih, a zajedno s nekadašnjim klupskim drugom Bojanom Tajdićem držao je rekord po broju postignutih golova u Prvoj južnobanatskoj ligi u sezoni 2005/2006 (kao napadački tandem dali su preko 70 golova!)
Fudbalska publika pamtiće ga uvek po igri na ivici (dozvoljenog) incidenta, kao temperamentnog i spremnog da za svoje saigrače i ekipu potroši i poslednju kap znoja, poslednji atom snage.
Sa 19 godina zaigrao je u pančevačkom Dinamu i tadašnjoj Drugoj saveznoj ligi, a koju godinu kasnije branio je i boje kovinskog Radničkog u jednoj od najuspešnijih sezona u Srpskoj ligi. Te godine, bio je najbolji strelac kovinskog kluba.
U svojoj bogatoj kolekciji ima nekoliko pehara opštinskog

kupa koje je s ponosom, kao kapiten, podigao u poslednjih nekoliko sezona aktivne igre.
Kuriozitet je i da je u jednoj utakmici protiv Banata iz Zrenjanina ocenjen desetkom od strane novinara Sportskog Žurnala!
Pred kraj karijere odigrao je po jednu sezonu u Borcu iz Vračev Gaja i Jedinstvu iz Dubovca.
Umro je nakon kraće i teške bolesti, par dana posle svog rođendana.
Borko Kanački je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, ćerku od pet, i sina od godinu dana.

error: Content is protected !!