I zvanično konstituisan Opštinski odbor demokrata – Nova lica za „Dan posle“

U prisustvu visokih funkcionera DSa i političkih organizacija koje se uskoro vraćaju u DS, danas je i zvanično konstituisano novo rukovodstvo Opštinskog odbora Demokratske stranke.
Srđan Vukša novi je predsednik kovinskih demokrata, a novo rukovodstvo čini deset članova Opštinskog odbora koji su izabrani 15. juna.
Zvaničnom konstituisanju prisustvovali su predsednik DSa Zoran Lutovac, Nebojša Novaković, prvi čovek vojvođanskih demokrata (i gost petog protesta Jedan od pet miliona u Kovinu), gradonačelnik Šapca i predsednik stranke Zajedno  za Srbiju Nebojša Zelenović kao i predsednik beogradskog odbora Tadićeve SDS (koja se nedavno vratila u savez sa demokratama) Aleksandar Ivanović.
Novo („podmlađeno i osveženo„) rukovodstvo je ono što DS može da ponudi biračima u Kovinu, zaključak je koji se čuo posle dvoiposatnog razgovora s prisutnim članovima (bilo ih je pedesetak).
„Danas je pristupilo novih 15 članova, a o svakom novom učlanjenju odlučivaće Komisija za prijem. Neće moći da se učlani bilo ko“, kaže Vukša.
Ova komisija bila je statutarna obaveza stranke od ranije, saznajemo, ali nije striktno poštovana.
Pristupnice novih članova potpisao je, na kraju sastanka, i sam Lutovac, a blanko pozivnica ostavljena je svima koji nisu u dosadašnjem radu i životu iskompromitovali svoje ime.
Demokratska stranka praktično je jedini oponent aktuelnom režimu Srpske napredne stranke i otvorena je za svaku saradnju u borbi protiv istog, čulo se na sastanku. OO DS jedina je opozicija koja bez prestanka „posluje“ u opštini. Gosti su bili jednoglasni u oceni da će „dan posle vladavine Vučiča“ ova stranka imati obavezu da preuzme vođenje države (za šta već sastavljaju program). Ne bez pomoći drugih (stranaka) kazao je Lutovac navodeći kao primer nedavne izbore u Turskoj na kojima je Erdogan izgubio vlast u Istanbulu zahvaljujući „šarolikoj“ koaliciji.
O tome šta alternativa aktuelnoj vlasti može da ponudi građanima, bio je najslikovitiji prvi čovek Šapca, jednog od retkih gradova koji je nakon poplava 2014. izvukao naravoučenije. Otad je Šabac u mrežu kanala uložio 3 miliona evra i više ne strahuje ni od najobilnijih padavina, rekao je Zelenović pohvalivši se i time kako u svakoj šabačkoj mesnoj zajednici svi građani  odlučuju na referendumu gde će novac biti uložen, dok projekte predlažu samo oni koji su platili porez.
„A takvih je sve više“, dodao je na kraju Zelenović.

error: Content is protected !!