I Temišvar upoznao profesora iz Kovina – Stojanoviću drugo mesto

Novica Stojanović nastavlja sa odličnim rezultatima ove sezone. Profesor fizičkog iz Kovina je posle trijumfa u Svilajncu (sredinom oktobra), zauzeo drugo mesto u svojoj kategoriji (30-39 godina), a četvrto u generalnom plasmanu na polumaratonu u rumunskom gradu – Temišvar održanom 28. dana ovog meseca.

Stojanović je stazu nešto dužu od 21-og kilometra završio u vremenu 1 sat 19 minuta i 40 sekundi, a ispred njega u ovoj starosnoj kategoriji bio je i pobednik polumaratona u generalnom plasmanu Lupu Stefan-Daniel (1.12.11). Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Nicolaev Dumitruu – 01:13:11, dok je tereći, takođe, bio domaći takmičar –  Madalin Bulgarasu 01:14:51.

„Prejaka konkurencija. Prva trojica trčala su ispod 1:15 – što je veoma brzo. Prvi sa prošlogodišnjeg polumaratona sada je bio treći. Ja sam istrčao planirano za ovu trku 1.19.40, mada je moglo i malo brže. Staza je ove godine bila teška, sa dosta uspona, a uz to je duvao i jak vetar. Za ovu godinu planiram još jednu trku 8.decembra i onda počinjem sa pripremama za beogradskih 42km,  nadam se brže nego prošle godine!“ – kaže Stojanović.

TEMIŠVAR.Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je okruga Tamiš. Sa 319.279 stanovnika Temišvar je treći grad po veličini u Rumuniji, a takođe je poznat kao i kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije.

Temišvar je i najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“.

Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je veoma dugo bio pod Habzburgovcima, i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča. (wikipedia)

error: Content is protected !!