I osma pobeda u nizu ŽKK Kovina

Košarkašice Kovina upisale su i osmu pobedu u isto toliko utakmica Regionalne lige Banat (grupa – Jug) za igračice do 15 godina. Sinoć u Pančevu savladale su Tamiš – 72:45 i tako završile prvu fazu takmičenja sa maksimalnih 16 bodova.

Put ka pobedi košarkašice Kovina, ispostavilo se, otvorile su, već tokom prve deonice susreta kada su stekle dvocifrenu prednost (22:12), poenima koje su postigle: David (8), Dovatov (6), Marković (4), Rvović (2) i Gordić (2).

Tim trenera Majde Močnik Đorđević za poen ubedljiviji bio je u trećoj četvrtini (21:10), dok je u drugu i poslednju završio sa jednakom prednošću u odnosu na rivala (12:9 i 17:14).

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je kapiten David sa 20 poena. Marković je nanizala 16, Rvović 15, a dvocifrena je bila i Dovatov – 10. Ilić i Gordić završile su utakmicu sa po četiri poena, a jedan manje postigla je Đinović.

Košarkašicama Kovina ostala je još utakmica protiv Mladosti iz Platičeva u Kovinu narednog vikenda, ali će njen ishod biti uračunat samo za tabelu van konkurencije.

Kovinski sastav i Kris kros nastavljaju takmičenje tako što će sa dve najbolje ekipe Severa formirati novu grupu (trebalo bi da im se priključe najverovatnije Senta i Sivac). Prenose se bodovi iz susreta sa ekipom koja je bila u istoj grupi, dok se protiv ekipa iz suprotne igraju ukupno četiri utakmice (dve na domaćem terenu i dve u gostima).

error: Content is protected !!