Hungry bull iznenađenje kao Grčka na Euru 2004, do trona 3u1 pobedom (pehar, ček i „osveta“)

Ekipa Hungry bulla pobednik je II Memorijalnog  turnira „Đorđe Balan – Baki“, koji je završen sinoć u letnjem dvorištu „Đura Jakšić“ škole desetak minuta nakon što je načet dvadeset i sedmi junski dan. Sastav koji je načinio iznenađenje kao Grci na Euru 2004. godine u Portugaliji, grupu je iz trećeg šešira prošao kao drugi, da bi u nokaut fazi krčio je put do trona „sečom“ favorita ovim redom:  Sind Šabac, po mnogima prvi pik za glavnu novčanu nagradu (3:1 u četvrtfinalu), Hemi market (na penale u polufinalu) i konačno AD Podunavlje (9:2 u finalu, za titulu, a ujedno i „osvetu“ za poraz u grupnoj fazi turnira).

Uvertira u finale bila je spektakularna najava sastava oba tima –  reflektori su bili ugašeni, dok je snop svetslosti, kao u finalu NBA lige, pratio prozvanog igrča na predstavljanju ekipa, od izlaska na teren do centra igrališa, uz publiku koje je bilo više nego na prošlogodišnjem finalu.

Prve dve šanse na utakmici imalo je Podunavlje (šut Simeunovića, spoljni deo mreže, i zicer Prvulovića koji je „skinuo“ Marko Roksić), ali su se prvi postignutom golu radovali Bulls-i. Luka Vučićević je efektno uz desnu aut-liniju obišao Simenovića došao do devet metara i preciznim udarcem pogodio kontra ugao gola Kneževića koji je izašao gotovo do linije šesterca u nameri da „uđe u šut“ i maksimalno oteža udarac igraču protivničke ekipe (minut šesti).

Tri kasnije, „roštilj majstori“ duplirali su vođstvo. Marko Roksić, u ovom slučaju i bukvalno, (kao) rukom gađao je iz svog šesterca na ivici protivničkog saigrača Žarka Matića, koji uspeva da se zagradi, izađe kao pubednik u duelu sa golmanom Kneževićem, a loptu trzajem glavom sprovede u mrežu za 2:0.

Nakon toga obe ekipe su imale po šansu, Podunavlje je pogodilo stativu, a jednu  loptu koja je na putu ka golu „plavih“ zakačila nekog i promenila pravac u poslednjem trenutku prigrlio je Miloš Knežević.

U 13. minutu Podunavlje iz penala (sa 6 metara) golom koji je postigao Bojan Zare Filipović smanjuje na 2:1. Fudbaler Partizana iz Gaja šutirao je u donji levi ugao dok je golman Bullsa, inače reprezentativac Srbije u PES-u, rešio da brani desnu stranu gola.

U poslednjem minutu prvog poluvremena još jedan gol postignut je iz prekida. Ovoga puta slobodnog udarca (po sredini gola, sa 10-ak metara), a lopta se zakoprcala u mreži Podunavlja. Golman Knežević je tri igrača postavio da brane levu i desnu stranu gola, dok je on izašao na nekih 4-5 metara po sredini šesterca. Snažnim udarcem po zemlji (asfaltu), a kroz noge Kneževiću Vučićević je provukao loptu u mrežu za 3:1.

U drugom delu, očekivano, Podunavlje je pojačalo napad, a u 22. minutu odličan šut Filipovića od desnog roglja odbio se u gol-aut. Nakon toga u još dva navrata Podunavlje je imalo priliku da priđe na minus jedan, a onda je, kako to obično biva u (životu i) sportu – stigla kazna. Jednu ničiju loptu negde oko polovine terena prihvatio je Igor Aranitović, usledio je pas za Dušana Radenkovića, koji je sa desne strane zalomio na unutra i spakovao loptu u donji levi ugao za 4:1 (27. minut).

Već od sledećeg minuta Podunavlje se odlučilo da sa pet igrača (bez klasičnog golmana) proba da se vrati u susret. Bulsi su zonom 2-2, branili svoj gol, a prvi šut Podunavlja, završio je daleko iznad zaštitne ograde, van granica školskog dvorišta, a na krovu jedne od komšijskih kuća (pa bi se u slučaju oštećenog crepa mogla očekivati faktura na nn lice).

U 33. minutu Luka Vučićević je u dva navrata slao bubamaru u mrežu Podunavlja. Najpre je presekao jednu loptu u prostoru između šest i devet metara na svojoj polovini, a onda je košarkaški rečeno preneo „koust tu koust“ do šesterca Podunavlja i rutinski poslao u donji levi ugao. Na 6:1 povisio je nakon što je još jednom presekao loptu na svojih šest metara, ali ovaj put bez trčanja, jer se odlučio za udarac sa mesta gde je osvojio posed jer je protivnički gol bio nezaštićen.

U 34. minutu Podunavlje je smanjilo na 6:2 golom iz više puta viđene akcije na ovom turniru. Pas iz sredine na levu stranu (gde koji korak ispred gol-aut linije) stoji Filipović, koji pasom na drugu stativu sa golom spaja samog saigrača – ovaj put Prvulovića.

Na 7:2 minut kasnije povisio je Srđan Stojković. Osmi gol za Hungry bull postigao je Aranitović u 37. minutu. Naime, Simeunović je glavom vratio loptu  „golmanu“ (igraču sa markerom) Podunavlja kojem ova ispada iz naručja, pa ju je Aranitović samo „kljucnuo“ vrhom patike i smestio u gol, za ispostavilo se, konačnih 8:2.

U grupnoj fazi Podunavlje je savladalu Hungry bull 4:2.

Inače oba učesnika do finala i borbu za pobednički pehar i ček na 400 hiljada dinara stigli su posle penal ruleta u polufinalima. Podunavlje je uspelo da nadoknadi 0:2 protiv Stefa SD Forda (u 38. minutu izborili egal golom Nikole Milosavljevića), i da u petoj seriji penala čekira finale. Naime, Jevtić je pogodio za 5:4, a šut Paunovića odbranio je Miloš Knežević.

Hungry bull je odigrao 1:1 sa Hemi marketom u 40 minuta, a odlučujuća je bila četvrta serija „šesteraca“ kada je Matić pogodio za 4:3, a potom Demićev šut odbranio Roksić.

U utakmici za treće mesto Stefa SD ford je savladao Hemi market 9:4.

Najbolji igrač turnira je Igor Aranitović, golman Darko Roksić, a strelac Srđan Stojković (svi Hungry bull).

Pobednička ekipa, kojoj je zasluženo osvojila naslov prvaka, i kojoj je pripao ček na 400 hiljada dinara, nastupala je u sastavu: Marko Roksić, Igor Aranitović, Nedeljko Šarenac, Dušan Radenković, David Čolak, Stefan Živanov, Žarko Matić, Srđan Stojković, Slađan Novković Luka Vučićević.

error: Content is protected !!