Hladan talas i u Starčevu, Dobrovoljci „zamrzli“ domaćina na minus 45

Košarkaši Radničkog upisali su danas i desetu pobedu u prvenstvu Druge srpske lige sever – Grupa D. U neoubičajeno ranom (12.30h) terminu (šesti čas, prva smena škole) crno-beli su ubedljivo porazili Neolit u Starčevu rezultatom 99:54.

Poput utakmice u Kovinu (koja je završena trijumfom našeg tima 105:66), rezultatske neizvesnosti gotovo i da nije bilo, pa je  tim trenera Vladimira Cvetkovića  već na „velikom odmoru“imao ubedljivih 23 razlike – 49:26.

U trećoj četvrtini bilo je 15:12 za crno-bele, a u poslednjoj 35:16.

Svi igrači našeg tima upisali su se u strelce, a najefikasniji bio je Marko Bogdanović koji je nanizao 20. Jedan manje imao je Sarmeš (5 trojki), a dvocifreni su bili još – Aleksa Lakićević (15), Jakov Papić (13) i Luka Anušić (11). Vujković je postigao 6, Milosavljević i Gvozdenović po 4, Teodor Papić 3, a Pušonjić i Milovanović po 2.

 

Do kraja ove faze prvenstva Radničkom je ostao još susret sa Agrobanataom iz Plandišta u Kovinu, a nakon toga će po četiri najbolja tima iz ove i Grupe C formirati novu grupu u kojoj će se odlučivati ko će u viši rang.

U novu grupu prenose se samo rezultati sa ekipama koje su se našle među četiri (Jedinstvo Kačarevo, Virtus i BNS), a igra se, po dvokružnom liga sistemu, kod kuće i na strani samo protiv timova iz suprotne grupe (za sada su to dve ekipe iz Rume – RU koš i Sloven, te Jadran iz Golubinaca).

Radnički u narednu fazu prenosi jedanaest od mogućih dvanaest bodova (5 pobeda i pooraz).

error: Content is protected !!