Gulan MD pobednik III memorijala „Đorđe Balan – Baki“

Ekipa Gulan MD treći je pobednik III Memorijalnog turnira „Đorđe Balan – Baki“ koji je nešto pre ponoći dvadeset i šestog junskog dana završen u Letnjem dvorištu Đura Jakšić škole.

Gulan MD je u finalu savladalo Auto školu Tempo rezultatom 5:3. Pred krcatim tribinama terena u Kovinu pitanje pobednika i vlasnika čeka na pola miliona dinara (prva nagrada) raspleteno je, ispostavilo se, nakon osam minuta igre u drugom delu.

Kontru tri na dva ekipe Gulan MD u gol je konvertovao igrač (Strahinja Petrov) koji ju je i povukao kroz sredinu terena iz svojih šest metara i završio sa protivničkih devet nakon što je zalomio desnom, oslobodsio se svog čuvara, i efektno levom spakovao „bubamaru“ u donji desni ugao protivničkog gola za 4:3.

U osmom minutu drugog poluvremena na povratni pas sa gol aut linije bliže desnoj stativi odlično je reagvao Milan Živić i pogodio za, malo ko je verovao u tom trenutku, konačnih 5:3.

Prvo poluveme susreta obeležio je rezultatski rolerkoster nakon kojeg je postignuto šest golova podeljenih na ravne časti. Gulan MD je vodio 2:0, Auto škola Tempo 3:2, ali je po isteku dvadesetog minuta zaokružen, kladioničarskim rečnikom govoreći, „iks“. Seriju golova zatvorio je onaj sastava Gulan MD na deset sekundi pre zvuka sirene za kraj prvog dela.

Auto školi Tempo, inače pobedniku prvog memorijala, pripalo je 120 hiljada dinara.

U utakmici za treće mesto Hemi market je savladao Schweistechnik 4:2 i tako došao do nagrade od 30 hiljada dinara.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Nikola Joksimović iz Gulana MD, prvi strelac je Boško Adamović (Schweistechnik), dok je najbolji igrač Lazar Petrašević (Gulan MD).

Put do finala Gulan MD izborio je pobedom nad Schweistechnikom (4:1), dok je penal serija odlučila duel između Auto škole Tempo i Hemi marketa.

(foto: arhiva)

Hungry bull iznenađenje kao Grčka na Euru 2004, do trona 3u1 pobedom (pehar, ček i „osveta“)

Auto škola „Tempo“ pobednik Memorijalnog turnira „Đorđe Balan – Baki“

error: Content is protected !!