Glas za SVM – Glas za dobrobit svih nacija u Srbiji

 *IZBORI 2020 – POLITIČKI MARKETING

U prepunoj sali skorenovačkog Doma omladine večeras je održan predizborni koktel, a gosti su bili narodni poslanici SVM-a i potpredsednici stranke Elvira Kovač i Arpad Fremond, kao i Ana Marija Pinter, poverenica Saveza vojvođanskih Mađara za Južnobanatski okrug.

Prisutne je, najpre, pozdravila predsednica MZ Skorenovac, i jedna od kandidata s liste SVMa za SO Kovin Marija Kovač.
Za govornicu je prva izašla Ana Marija Pinter.

„Želja nam je da obiđemo sva naseljena mesta, da pokažemo našu snagu, rad i trud, ne bi li i druge nacije prepoznale vrednost naše stranke. Jer ona ne radi samo za dobrobit mađarske manjine, već za dobrobit svih žitelja Vojvodine“, 
rekla je Pinterova i pozvala prisutne da motivišu svoje ukućane i poznanike da 21. juna svoj glas daju Savezu vojvođanskih Mađara na sve tri liste.
„Jer iako smo jaki, uvek je potrbno iznova dokazivati se.“
Prisutnima se, potom, obratio Arpad Fremond:
„Savez Vojvođanskih Mađara jeste manjinska i regionalna stranka, ali njeni članovi nisu samo Mađari“
, rekao je Fremond pohvalivši, kao primer, rad beogradskog odbora SVMa koji čine „uglavnom pripadnici srpske nacije.“

„Imamo doslednu politiku, uvek radimo ono što obećamo. Prisutni smo na terenu, među građanima i uvek znamo šta su konkretni problemi i naravno, rešavamo ih što uspešnije“
U svom obraćanju posebno je naglasio dobru saradnju vlada Mađarske i Srbije:
„Savez Vojvođanskih Mađara pokušava da bude most između dve susedne države. Dosta smo radili na tome.  Imamo dosledan i samostalan program. Naravno, pravimo i koalicije, ali vodimo samostalnu politiku“, rekao je Fremond i pozvao građane da 21. juna na pokrajinskom i republičkom glasačkom listiću zaokruže broj 4, a na onom za lokalne izbore broj 2.
Kao dodatni motiv napomenuo je da je izvesno da će opštinu Kovin u narednom pokrajinskom skupštinskom sazivu predstavljati Skorenovčanin Ilija Pirkov (drugi na listi, odmah iza predsednika stranke Ištvana Pastora).
„Ali on neće biti samo poslanik Skorenovca, već i cele opštine i regiona.“
„SVM se zalaže za punu autonomiju Vojvodine i funkcionalnu decentralizaciju, tako da sama javna uprava bude bliža građanima“,
rekla je na početku svog izlaganja narodna poslanica Elvira Kovač, koja je zbog gostovanja na TV Pink, zakasnila tridesetak minuta.

„Ja bih volela da do svih dođe poruka da mi jesmo zastupnici vojvođanskih Mađara, ali za to za šta se mi zalažemo nije loše ni za ostale nacije. Neko mi je nedavno rekao kako mi kao stranka jedini nismo iskvareni, i zaista nismo. Stoga se nadam da će birači umeti to da prepoznaju“, rekla je Kovač i dodala da SVM nema političkih protivnika.
„Jedini protivnici mogu nam biti oni koji iz neke apatije, ne računajući one koji bojkotuju izbore, neće izaći 21. juna na biračko mesto.“
Pozvala je sve glasače da izađu na izbore 21. juna „čak i ako ne vide svoju ličnu korist“, kako njihov glas ne bi otišao „nekome koga ne podržavaju“.
Svo troje gostiju obratilo se pisutnima na mađarskom, a potom i na srpskom jeziku.

Planovi SVMa u samom Skorenovcu su:
Obnova javnih zgrada koje koriste razna udruženja, renoviranje asfalta u Ulici Bratstva i jedinstva, izgradnja sportskog centra mađarske dijaspore, doma za stare, infrastrukture u industrijskoj zoni, kao i izgradnja kompletne kanalizacione mreže i sistema filtracije.
Na spisku su i obezbeđivanje mreže pijaće vode, modernizacija nameštaja i opreme u školi i obdaništu, obnova parohijske zgrade i postavljanje ograde oko crkve (kako u Skorenovcu, tako i u Kovinu), otvaranje kancelarije Saveza vojvođanskih agrarnih udruženja, podrška lovačkom i vatrogasnom društvu, kao i zalaganje da se opšte obrazovanje nastavi na maternjem jeziku i na visokom nivou.
Na spisku predizbornih obećanja je i rekonstrukcija zgrade parohije u Kovinu što bi obezbedilo funkcionalnije, opremljenije prostorije za uspešniji rad Kulturnog udruženja Keve.

Čitajte još na Kovinac.com