Fudbalski maraton na Ellandu (nedelja 11, 13 i 16h) i ŽFK Kolonija kreće u borbu za bodove

Ljubitelji fudbala na Ellandu moćiće sutra da uživaju u fudbalskom maratonu, u zgusnutom rasporedu koji gotovo da podseća na red vožnje nekog lokalnog autoprevoznika s obzirom da će se utakmice igrati u 11, 13 i 16 sati.

Prve će se na terenu naći najmlađe – fudbalerke Kolonije koje nastupaju u Razvojnoj ligi Srbije (grupa „Sever), a od 11 sati ugostiće vršnjakinje iz zrenjaninskog Proletera. Ove godine liga je drugačijem formatu u odnosu na prethodnu i podeljena je u dve grupe.

Uz ove dve ekipe takmičiće se još i ŽFK Stajićevo 2017 (Stajićevo), ŽFK Voja Gačić (Pančevo), ŽFK Spartak d.o.o. (Subotica), ŽFK Vojvodina (Novi Sad), ŽFK Modoš (Jaša Tomić), ŽFK Mladost (Srbobran) i ŽFK Banat (Vršac).

Dva sata kasnije (13h) na travnati tepih Ellanda izaćiće i seniorke Kolonije koje će odmeriti snage protiv „koleginica po lopti“ iz novosadskog sastava Moskva u premijernom kolu Druge fudbalske lige Srbije (grupa „Sever“).

Preostala dva para prvog kola ove lige su: Stajićevo 2017 (Stajićevo) – Voša As (Novi Sad) i Banat (Vršac) – Proleter (Zrenjanin). Slobodna je ekipa Voja Gačić (Pančevo).

Sportski dan zatvoriće od 16 sati poslastica septembra i „Bitka za Elland“ u kojoj se sastaju domaća Kolonija i popularni Palermo – dubovačko Jedinstvo u drugom kolu Međuopštinske lige. Oba sastava na premijeri minulog vikenda upisala su po pobedu. Kolonija je bila bolja od ekipe Voja Gačić 2:1, a Jedinstvo od Borca iz Pločice 4:3.

Iz plavo-belog tabora pozivaju sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima tokom utakmice doniraju novac potreban za lečenje našeg sugrađanina Danijela Obućine ili da pošalju sms poruku 1099 na 3030.

Čitajte još na Kovinac.com