Foto konkurs Zavoda za javno zdravlje – OD PLASTIKE DO FANTASTIKE

Завод за јавно здравље Панчево ове године организује 8. фотоконкурс и изложбу фотографија „Објективом кроз свет око нас 2018“, а тема је “ОД ПЛАСТИКЕ ДО ФАНТАСТИКЕ”

Изложба је посвећена Дану планете Земље и Светском дану заштите животне средине који ове године потенцирају причу о ограничењу употребе пластике која затрпава планету, гуши је и трује и не може се разградити за читав век. Идеја нам је да овом изложбом покажемо да лепоту природе није потребно додатно украшавати, да пластика не живи у природи, да иако се толико одомаћила у нашим животима и окружењу, мора имати разумну меру и склад.

Замишљено је да изложба буде конципирана од фотографија природе Србије, пристиглих на фотоконкурс, у којима се огледа и позитиван и негативан аспект животне средине Србије и утицај човека на природу Србије. Циљ нам је да се сви заједно запитамо да ли, „ако носимо пластично одело и пластика је наша храна, да ли смо пластични и ми?“  и покренемо акције на буђењу свести о деловању појединца и друштва на квалитет живота и здравље у целини. Дакле, пластика и фантастика као асоцијације на негативна и позитивна окружења у којима живимо.

Фотоконкурс се организује према правилнику Фото савеза Србије, а отворен је до 08.маја 2018. (пропозиције и пријавни лист на сајту www.zjzpa.org.rs  и www.fotoss.org) Фотографије за изложбу након истека рока за пријем фотографија, бира селектор Имре Сабо мајстор фотографије Фото савеза Србије.

Изложба ће се реализовати у два сегмента: Изложба фотографије младих до 16 година  и Изложба фотографије одраслих аутора и биће део еколошког сегмента Међународног БУДИ фестивала у Панчеву, а организује се под покровитељством Фотосавеза Србије (2018/41).

Фотографија у најави – Драган Лапчевић „Вршачки брег.

error: Content is protected !!