Festival kratkometražnog filma „Milivoje Unuković“

Nakon jednogodišnje pauze Festival kratkog filma „Milivoje Unuković“, čiji su organizatori  Smuk Teatar i Centar za kulturu Kovin ponovo je na pravim koordinatama.
Naime, u Subotu 22. decembra s početkom u 18 sati u dvorani Centra za kulturu biće održan Festival kratkog, art i „garažnog“ filma koji je ove godine je revijalnog karaktera, uz zanimljivu selekciju, gde od pojedinih autora možete čuti i kratku izjavu nakon njihovih video projekata.
U ideji dalje realizacije Festivala kratkog filma „Milivoje Unuković“ cilj je formirati stabilnu manifestaciju koja bi u budućnosti bila internacionalnog takmičarskog karaktera mladih i amaterskih filmskih autora kratkog filma kroz refleks na aktuelne sociološke aktivnosti i afirmaciju filmskih formi u okruženju.
Evo i kompletnog rasporeda.
18:00 h – 
Vatra 
/12:38 min, 1978/
Autor: Milivoje Unuković
Svetlo: Ištvan Ferenc
Ton: Radovan Bulatović
Uloge: Gordana Ivanović i Ljubiša Vulović

18:20 h – K.R.T. 
/3:23 min, 2011, Srbija/
Rezija i montaza: Nenad Vulić
Uloge: Bratislav Dragojević
Zvuk: Ivan Vukosavljević

18:30 h – Corporal Tension 
/13:12 min, 2014, Düsseldorf, Germany/
Autor: Vaštag Vendel
Kamera: Predrag Pavić /Croatia/

18:50 h – Probni brak 
/10:12 min, 2015/
Režija: Zorica Petrović
Uloge: Stevan Brenđan
Kamera: Milan Živković
Montaža: Miroslav Popović

19:10 h – Petak uveče oko 11 sati 
/17:22 min, 2006, Romania/
Naslov originala: Vineri in jur de 11 / titl: eng / jezik: rumunski
Režija: Iulia Rugina
Scenario: Carmen Mezincescu, Oana Rasuceanu, Iulia Rugina
Kamera: Stevan Fara, Mihai Sibianu
Zvuk: Laura Lazarescu
Montaža: Alma Cazacu i Iulia Rugina
Produkcija: UNATC, Romania, Bucharest

19:40 h – Banatske sličice
/11:00 min, 2016/
Autor: Milan Živković
Film se sastoji od tri dela: „Mistično jezero“, „Vrelina 2“ i „Dani vetra“

Festival kratkog filma posvećen je proslavljenom amaterskom reditelju Milivoju Unukoviću, kao i njegovom doprinosu zajednici na polju kratkog filma, fotografije i scene. Kao dugogodišnji kulturni radnik, Milivoje Unuković je proslavljeni reditelj kratkometražnih amaterskih filmova, dobitnik velikog broja nagrada, suosnivač i dugogodišnji član Kino – foto kluba „Veljko Vlahović“ iz Kovina. Snimio je više od stotinu filmova, a pored „kratkog metra“ iz njegove umetničke radionice izašao je i dugometražni igrani film „Amerikanac“.

Unuković je veliki deo radnog veka proveo kao direktor nekadašnjeg bioskopa „4. oktobar“ – stari bioskop u Kovinu, koji je tada po pravilu okupljao veliki broj posetilaca. U to vreme, bio je i mesto gde su odmah nakon beogradskog FEST-a stizala najnovija celuloidna ostvarenja od svetskog značaja, a osmislio je i organizovao i reviju filmova „Mala Pula“ tokom koje su se prikazivala najbolja dela sa tadašnjeg festivala u Puli.

Ulaz je besplatan, a nakon završetka svih projekcija iz Centra pozivaju na koncertu u našem Underground-u gde će nastupiti sastavi: Dingospo Dali i Ljubičice. Više informacija: Dingospo Dali + Ljubičice // Underground

error: Content is protected !!