„Fair-play“ liga Beograda: Spartanci sutra protiv beogradske Crvene zvezde (16h, SC „Gladijator“)

Fudbaleri kovinske Škole fudbala Sparta (godište 2009)  igraju sutra protiv beogradse Crvene zvezde (16h, SC „Gladijator“) u okviru petog kola „Fair-play“ lige Beograda, najmasovnijeg takmičenja za mlađe kategorije na otvorenim terenima u Srbiji.

„Igramo protiv najvećeg kluba u državi, ali verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat i pobedimo, kao što je to učinila selekcija godišta 2011. kada je istog rivala (samo u svom uzrastu) savladala rezultaom 3:2“, kaže Marko Šaranović, trener i prvi čovek Škole fudbala Sparta.

Spartanci su trenutno peti na tabeli sa šest bodova, tri manje i utakmicom manje od drugoplasirane Crvene zvezde. Grupa broji devet ekipa, a prva dva tima nakon osam utakmica izboriće plasman u viši rang, odnosno elitnu A grupu „Fair-play“ lige.

Da podsetimo, ova generacija kovinske škole fudbala juna 2019. godine učestvovala je na Evropskom klupskom prvenstvu u Beču.

Škola fudbala Sparta – generacija 2011.

Dve godine mlađe kolege „zeleno-belih“ od 17.15h (takođe sutra na istom mestu) sastaće se ekipom Nika T6 iz Beograd (filijalom Crvene zvezde). Spartanci su treći na tabeli, treće grupe po kvalitetu u svom godištu i za plasman u viši rang potrebno im je da se nađu bar za stepenik boljem mestu na tabeli. Ispred Sparte su Zmajevi koji imaju dva boda i utakmicu više i lider Bubamara Leštane koja je na maksimalnih 15 bodova.

Inače Sparta je u petom kolu ove grupe savladala Crvenu zvezdu sa 3:2 golovima Vasilića, Bogdanovića i Golubovića.

O „Fair-play“ liga Beograda:

U septembru 2005.godine, na stadionu FK IM Rakovica, odigrane su utakmice 1.kola Fair Play Lige, prvog dečijeg fudbalskog takmičenja na otvorenim terenima u Srbiji. U prvoj takmičarskoj sezoni učestvovalo je 48 ekipa u četiri starosne generacije sa više od 700 fudbalera. Nakon četiri takmičarske sezone FPL je postala najmasovnija liga za decu na otvorenim terenima u Srbij

error: Content is protected !!