Fair-play liga Beograda: Spartanci od avgusta u elitnoj A diviziji

Ekipa kovinske Škole fudbala Sparta (godište 2009) izborila je plasman u elitnu A diviziju Fer-plej Lige Beograda, najmasovnijeg takmičenja za mlađe kategorije u Srbiji na otovrenim terenima, nakon jučerašnjih pobeda nad prestoničkim timovima Čukaričkim i Bežanijom.

Timu trenera Marka Šaranovića u dva poslednja kola bilo je potrebno da osvoji maksimalnih šest bodova što se na terenu i dogodilo. Najpre je savladan Čukarički – minimalcem – 1:0 golom Đerića, dok je Bežanija „pala“ rezultatom 2:0, a strelci za crno-zelene bili su Radoman i Đerić, a Šaranović ističe i četiri veoma bitne odbrane golmana Lakovića.

„Pokazali smo karakter i odigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije, u trenucima kada nismo imali pravo na kiks. Ovo je svakako veliki uspeh za nas s obzirom da ćemo nastupati u A diviziji uz rame sa najboljim ekipama srpskog fudbala u ovom godištu – Zvezdom, Partizanom… Samo da pojasnim u 2009. godištu u okviru Fer-plej lige postiji pet grupa, a svaka predstavlja jedan rang po kvalitetu na osnovu prethodnih rezultata tako da je E grupa najslabija, a A najjača. Mi smo ovaj ciklus igrali u B grupi i kao drugi izborili plasman među osam najboljih“, kaže za naš sajt Marko Šaranović prvi čovek crno-zelenih iz Kovina.

Sastav Spartanaca koji je izborio plasman u A grupu Fer-plej lige izgleda ovako: Jeftović, Laković, Banjai, Bređan, Zavolovšek, Radoman, Jović, Đerić, Jankov, Filep, Milutinov, Milošević i Gligor.

Debi u eliti Spartanci bi trebalo da imaju prvog dana avgusta ove godine na terenima Sportskog centra „Gladijator“ u Beogradu.

Čitajte još na Kovinac.com