Ema Rvović, košarkašica ŽKK Kovina, na reprezentativnom spisku

Mlada košarkašica ŽKK Kovina Ema Rvović zapaženim partijama u dresu kluba iz našeg grada dobila je poziv za okupljanje najboljih igračica države rođenih 2006.godine. Rvovićeva se našla među 24 košarkašice koje su u Zemunu u hali „Vizura“ odigrale trening utakmicu.

„Bilo je vrlo lepo iskustvo i zadovoljstvo da se nađem među najboljim igračicama iz Srbije. Na treningu se igrala utakmica (Tim A protiv Tima B ). U toku utakmice je vladala vrlo vesela atmosfera i sve smo se bodrile međusobno – igračice sa klupe su podizale atmosferu navijanjem.

Tokom cele utakmice ekipa u kojoj sam bila je gubila, ali smo na kraju uspele da pobedimo. Dobra odbrana i upornost bile su ključne.  

Bilo je igračica iz cele Srbije, iz naših najvećih klubova: Zvezde, Partizana, Radivoj Koraća, Art basketa…Jako sam srećna što sam imala tu priliku da se nađem među izabranim igračicama 2006. godišta u Srbiji“, kaže Ema Rvović za naš sajt.

Da podsetimo, Rvovićeva je do sada redovno pozivana na reprezentativna okupljanja najboljih u Vojvodini, a ovo joj je bio debi na državnom nivou. Godine 2019. proglašena je za Perspektivnu sportisktinju opštine u tradicionalnom izboru Sportskog saveza.

Nastupa u selekciji ŽKK Kovina, koji je ove sezone u  Kadetskoj ligi za igračice do 17 godina, prvi deo šampionata završio kao drugi na tabeli, dok je u plej-of grupi, kao jedna od najmlađih ekipa, trenutno peti utakmicu pre kraja prvenstva, uz mogućnost da u slučaju pobede popravi plasman za još jedno mesto na tabeli.

error: Content is protected !!