Dvojac skorenovačke Dože prvak Vojvodine

Anita Dobo i Glorija Đerđ (prve dve na slici) postale su kadetske šampionke Vojvodine nakon trijumfa na pokrajinskom prvenstvu održanom u viknendu za nama (26. i 27. januar) u Bečeju. Dvojac skorenovačke Dože do titule je stigao posle velikog preokreta u finalu u meču protiv Sladaček – Kozarski (Slavija 96/Vojvodina). Naime, prva dva seta su izgubile (5:11 i 9:11), a onda su naredna tri rešile u svoju korist – 13:11, 11:7 i 11:3.

U četvrtfinalu izabranice trenera Jožefa Ereša, protiv para iz ekipe Čarnojević, su takođe gubile 2:0, ali su uspele da naprave preokret i posle pet setova prođu u narednu rundu. U odlučujućem je bilo 12:10. U polufinalu su savladale maksimalnim rezultatom 3:0 duo iz Čelareva – Fabri/Vučelja – 11:9, 11:4 i 11:4.

U pojedničnoj konkurenciji Anita Dobo je osvojila drugo mesto porazom u finalu (3:0) od Katarine Gvozdenović iz Domboša. Inače Gvozdenovićeva je na putu do finala savladala i Gloriju Đerđ (četvrtfinale) 3:0 u setovima.

Anita Dobo je nakon drugog mesta u kvalifikacionoj grupi pobedila u nokaut fazi Jovanu Kozarski iz Slavije 3:2 i Saru Radak iz Čelareva u polufinalu, istim rezultatom.

Glorija Đerđ je, takođe, bila druga u grupi, ali je, na žalost, već u prvoj rundi eliminacija, naletela na buduću šampionku.

(foto:M.Šasija)

error: Content is protected !!