Dva zlata i srebro za kovinski Ko-Ma MAJORETTE na Otvorenom prvenstvu Slovenije

Kovinski Ko-Ma MAJORETTE osvojio je dva zlata i srebro na II Otvorenom državnom prvenstvu (mažoret sporta) u Sloveniji koje je 6. aprila održano u Kočevju u konkurenciji pet država (Slovenija, Hrvatska, Italija, Srbija i Poljska), 21. kluba i oko 250 takmičara.

Najsjajnija odličja klubu iz našeg grada pripala su u disciplinama: Solo štap (muškarci) koje je osvojio Aljoša Fila i Formacija pompom (kadeti) u sastavu: Anđelkov Mia, Stefanović Anđela, Fila Aljoša , Nikolić Una, Čančar Daria Andrea, Erdeš Dorotea, Barabaš Anđela, Žegarac Ivona, Rnić Nađa, Nendadić Anita, Paunović Jovana, Alijević Dijana, Vujičin Marija i Krstić Ana.

Srebrna medalja osvojena je u disciplini Tradicionalni mažoret štap (takođe među kadetima), uz jedno ime manje (Aljoša Fila) u pasusu iznad navedenom sastavu koji je osvojio zlato.

„Svim učesnicima čestitam na učešću i na postignutim rezultatima. Neki, na žalost, nisu osvojili medalju, ali su imali zapažene rezultate za prvo veliko takmičenje. Zaista, svaka im čast i jako sam ponosna na svakog pojedinačno!“ – kaže Irina Bogdanović trener Ko-Ma MAJORETTE Kovin, kao i Sportskog udruženja mazoret sporta Pančevačke Lavice (već 13 godina, inače je i profesionalni plesač, licencirani trener i nacionalni sudija).

Ko-Ma MAJORETTE je osnovan septembra prošle godine na inicijativu trenera Irine Bogdanović i Ivane Fila (sekretara kluba).  Klub iza sebe, kako kaže Irina Bogdanović za sajt Kovinac.rs,  ima revijalne nastupe u Beogradu i Pančevu.

„Prvo takmičenje je bilo u Pančevu na festivalu ‘Dijamantski Štap’ na kojem smo osvojili dva zlato i bronzu. Posle Slovenije,  sledeće što nas očekuje je Evropsko prvenstvo  u Zagrebu koje će biti održano od 4. do 7. jula. Slede pripreme za isto kao i nove koreografije i revijalni nastupi. Već imamo dogovorene nastupe u Pančevu i Kovinu za prvu polovinu ove godine. Takođe, krajem septembra nas očekuje takmičenje u Rusiji u Sankt Peterburgu, za koje će nam trebati sponzorstvo, pa ovu priliku ujedno koristim i da pozovem, one koji su u mogućnosti da nam pomognu.“


Inače na ovom takmičenju učestvovala su još dva kluba iz Srbije i osvojila medalje u sledećim disciplinama:

Pančevačke Lavice

Solo štap kadeti – zlato Asja Bogdanović,

Trio pompom kadeti- bronza Nataša Nebojša Alempijević, Milica Ćosić , Asja Bogdanović,

Solo štap junior – Nikolina Tatjana Krivokuća,

Duo štap kadeti – Nataša Alempijević, Asja Bogdanović,

Crepajačke Lavice

Duo junior štap – Aleksandra Pejčić i Dunja Manić;

dok je Kristijan Bogdanović bio sudija na ovim takmičenju, inače predsednik Saveza Mažoretkinja Srbije.

error: Content is protected !!