„Doža“ solidna na 21. Novogodišnjem (najjačem) turniru u državi za mlađe kategorije u Novom Sadu

Novogodišnji „Butterfly“ turnir,  po 21. put,  održan je u Novom Sadu u vikendu za nama. Najjače domaće takmičenje za mlađe kategorije (već godinama) okupilo je čak 550 takmičara iz Srbije i regiona, ali i šire.

Stonoteniski klub Doža uzeo je učešće u takmičenju (inače, ovo je bodovni turnir A klase) i zabeležio solidne rezultate.

Kod kadetkinja Glorija Đerđ se plasirala među 16. U osmini finala poražena je od rumunske takmičarke Daniele Gaine 3:0 u setovima. Prethodno je mlada Skorenovčanka zauezala prvo mesto u svojoj (F15) grupi sa tri pobede u tri susreta – nad Enrom Subašić iz Bosne i Hercegovine, zatim Rumunkom Dorom Stanusilu i igračicom Kanjiže Emom Bimbom sve po 3:0 u setovima. Đerđ je bila bolja i u prvoj rundi nokaut faze od još jedne umunske takmičarke Kriste Olah – 3:1.

Anita Dobo i pored dve pobede u grupi nije uspela da prođe u eliminacionu fazu. Zbog slabijeg set-količnika u trouglu igračica sa skorom dve pobede i poraz zauzela je, na žalost, treće mesto.

Filip Marton, perspektivni sportista opštine Kovin za 2018. godinu prošao je grupu pobedom nad Ivanom Detarijem iz Čoke, ali je u nokaut fazi izgubio na prvoj prepreci od Dimitrija Pavlovića iz STAK – Bograd 3:0 u setovima.

Kod mini kadeta u muškoj konkurenciji grupu nisu prošli Kevin Erdeš i Norbert Topolčanji.

U ženskoj konkurenciji u istoj kategoriji grupu je prošla Žanet Ereš za koju trener skorenovačkog kluba Jožef Ereš kaže da je to odličan rezultat s obzirom da u ovoj kategoriji ima prava da se takmiči još tri godine.

Nikob Jakab nije uspela da prođe grupu.

Za vikend Doža nastavlja takmičenje u Drugoj saveznoj ligi, a u goste dolazi Bačko Gradište.

error: Content is protected !!