Dodela priznanja najuspešnijima u sportu za 2019. – Godina u znaku odbojkaša Bavaništa

Dva od tri glavna priznanja, ona koja se dodeljuju u seniorskoj konkurenciji, zasluženo su pripala Odbojkaškom klubu Bavanište na juče (subota 25. januar) održanom Izboru za najuspešnije u sportu u organizaciji opštinskog Sportskog saveza 43. godinu za redom.

Put najvećeg opštinskog sela otišle su nagrade za najbolju seniorsku ekipu i trenera godine – Goran Rakočević, dok je senior godine Darko Simić, fudbaler Radničkog iz Kovina.

Sezona za nama u trećem državnom rangu, u kojoj su se takmičili odbojkaši Bavaništa, bila je specifična po tome što se zbog reorganizacije gotovo polovina timova „selilo“ u niži rang, a ujednačeni kvalitet ekipa garantovao je neizvesnost do poslednjeg kola. „Matematika“ u šest poslednjih utakmica po Bavanište bila je takva da je opstanak u ligi  garantovao samo maksimalan učinak. Plavo-beli su pobednički niz započeli sredinom februara u Novoj Pazovi protiv Mladosti, a nastavili protiv Srem Itona, Topličkih vitezova, Kleka, Užica (posle neverovatnog „kambeka“ s obzirom da su gubili 2:0 u setovima)  i konačno Banata u Vršcu i tako izborili mesto iznad crte koja deli timove na one koji ostaju u ligi, odnosno ispadaju.

A kada vam trener Bavaništa koji je igrao i vodio timove u Super ligi, na pitanje da li je imao sezonu sličnu prošloj odgovori sa „Ne, nikada!“, onda je dovoljno jasno kakvo je bilo prvenstvo u odbojkaškom karavanu trećeg državnog ranga.

Upravo strategu Bavaništa – Goranu Rakočeviću, pripala je nagrada trener godine. Rođen je 21. juna 1969. godine. Odbojkašku karijeru započeo je u Bavaništu, a igrao je još i u Požarevcu, Borcu iz Starčeva i Smederevu. Sa poslednje pomenutim timom četiri puta je bio četvrti u Super ligi Srbije, a dva puta finalista Kupa. Rano završenu igračku karijeru jednako uspešno nastavio je i kao trener. U prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni uvodi Borac iz Starčeva u Super ligu 2002. godine, a tri godine kasnije predvodiće i Bavanište do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji – plasmana u Prvu ligu. Sa pretpionirima ovoga kluba bio je treći u Vojvodini, a ove godine ima realne šanse da taj uspeh i nadmaši.

Goran Rakočevič, trener Ok Bavanište

Senior godine je Darko Simić, fudbaler, kovinskog Radničkog. Rođen je 23. juna 1996. godine. Prve fudbalske korake načinio je u ovdašnjem Radničkom da bi veoma brzo prešao u mlađe selekcije Smedereva. Titula najboljeg strelca preporučila ga je Radničkom iz Kragujevca, a sledeća stanica u karijeri bio je kruševački Napredak za koji debituje u Super ligi Srbije protiv ivanjičkog Javora. Ubrzo zatim našao se i na širem spisku kandidata za reprezentaciju Srbije za igrače do 17 godina.

Godine 2016. se vraća u Radnički i od tada je jedan od bitnijih „šrafova“ crno-belog tima, koji ove sezone pokušava da se vrati u četvrti rang srpskog fudbala.

Kaže da prema fudbalu oseća istu ljubav kao i u dečačkim danima kada je počinjao da trenira. Omiljeni fudbaler mu je Brazilac Ronaldinjo, a kaže da mu kao i popularnom „karioki“ kada je na terenu fudbal uvek izmami osmeh.

Darko Simić, FK Radnicki Kovin

Sportski radnik godine je predsednik Odbojkaškog kluba Bavanište Srđan Rajković, a put Bavaništa (u isti klub) otišla je i specijalna nagrada trenereu mlađih selekcija Milanu Kanačkom koji je gotovo četiri decenije u klubu i (verovatno) svi asovi ovga kluba, u obe konkurencije, načinili su prve korake na njegovim treninzima.

Specijalne nagrade uručene su još i mladogom golmanu Radničkog iz Kovina Luki Rniću, zatim Marjanu Rniću (bivšem golmanu kovinskih crno-belih koji je bio glavna spona u letos potpisanom ugovoru o poslovno-tejničkoj saradnji između Bačke iz Bačke Palanke i Radničkog), Stevanu Diki Stojanoviću bivšem golmanu Crvene zvezde, Nikoli Caranu za rezultate postignute u karateu, Aniti Dobo i Gloriji Đerđ iz skorenovačkog stonoteniskog kluba Doža (prvakinje Vojvodine u dublu). Isto priznanje povodom 25 godina u sportskom ribolovu dobio je Ivica Jovčić, koji će sredinom godine učestvovati na Svetskom prvenstvu u Sloveniji za ribolovce u starosnoj kategoriji od 55 do 65 godina.

Fudbalskom klubu Omladinac iz Deliblata pripala je nagrada povodom veka postojanja, ŽFK Novoj Koloniji za razvoj ženskog sporta, a Školi fudbala Sparta (generacija 2009.) za ostvarene rezultate (učeše na Evropskom prvenstvu za igrače do 10 godina).

Škola fudbala Sparta – Kovin

U kategoriji „Zaboravljeni asovi“ nagrađeni su bivši rukometaš kovinskog Radničkog Đorđe Todorović i strateg velikog broja opštinskih fudbalskih klubova Jovan Đukić Abaz. 

Nagrada (Ekipa za sećanje) je pripala i prvoj generaciji Karate kluba Radnički koji je prošle godine proslavio pola veka postojanja.

Savi Rezaču iz Deliblata dodeljena je Nagrada za životno delo.

Za školski sport priznanja su otišla u ruke: nastavniku Ivanu Lukiću za rezultate u košarci, šahistkinji Zmaj škole Milici Stanković i karatistkinji Seleni Đorđević učenici ovdašnje Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“.

Perspektivni sportisti i ekipe, o kojima će naš sajt objaviti seriju tekstova u narednih nekoliko dana su: Strahinja Đorđević (Karate klub Radnički), Ema Rvović (ŽKK Kovin), Aleksa Rnić (FK Radnički), Kristina Marinković (Odbojkaški klub Radnički), Uroš Pušnjić (Košarkaški klub Radnički), Nemanja Jaredić (Rukometni klub Radnički), Marina Kuzmanović (ŽFK Nova Kolonija) i Uroš Petrović (FK BSK Bavaniše).

Perspektivne ekipe su: pioniri OK Bavaništa, pionirke odbojkaškog kluba Radnički i košarkaši Radničkog, takođe pionirska selekcija.

Pionirska selekcija OK Radnički Kovin

U konkurenciji nada nagrađeni su:

Fk „Radnički“ Kovin – Aleksa Radoman, Mihajlo Romanov, Teodor Milošević, Dušan Dragić, Stefan Đerić, Andrej Ilić, Pejović Mateja,
Šah klub „Bavanište“ Bavanište – Vasilije Lazarević,
Fk „Omladinac“ Deliblato – Luka Tajdić, Vladimir Pejčinović,
Fk „Partizan“ Gaj – Stefan Nikodijević, Mihajlo Aćimov,
Šah klub „Radnički“ Kovin – Milica Petković,
Žkk „Kovin“ Kovin – Anđela Marković, Jovana Kocić,  Hana Obućina,  Jovana Vukosavljević,  Dunja Dragić,  Teodora Birtašević,
Žfk „Nova Kolonija“ Kovin – Anđela Sofronijević, Anita Nedeljkov,
Fk „Bsk“ Bavanište – Bogdan Šljivovački, Dušan Zojkić,  Luka Žuržinov,  Ognjen Stošić,
Ok „Bavanište“ Bavanište – Veljko Kostić, Lav Trifunov,  Filip Trifunov,  Iva Đirić,  Nina Ilijašević,  Isidora Štetić,
Stk „Doža“ Skorenovac – Albert Pap,
Kk „Radnički“ Kovin – Luka Jereminov, Đorđe Kovačević,  Andrej Lazarov, Ognjen Stojanović,
Fk „Borac“ Pločica – Lazar Krstić, Zoran Stanisavljević,
Ok „Radnički“ Kovin – Andrijana Makarić, Jana Šalipur, Sofija Carić, Sanja Pešić, Hana Zakić,
Fk „Proleter“ Mramorak – Vukašin Nestorović, Jovan Stojić,
OK „Budućnost“ Gaj – Igor Hoc, Bojana Dorka,
Karate klub „Radnički“ Kovin – Slađana Muratović, Dušan Ilić, Maša Bogdan, Bojana Kiferov, Jakov Marković, Andrija Mirčov, Mihajlo Vračarić, Sofija Đorđević, Strahinja Vajić.

(foto Mića Šasija)

error: Content is protected !!