Dobrovoljci treći trijumf traže u Banatskom Novom Selu

Košarkaši Radničkog do treće pobede, kojom bi zadržali maksimalan učinak od starta prvenstva, pokušaće da dođu sutra (nedelja, 20. oktobar) protiv KK BNS-a u trećem kolu Druge srpske lige sever.

Puleni trenera Vladimira Cvetkovića u dva prethodna kola savladali su, oba puta na domaćem terenu, dve pančevačke ekipe. Najpre na startu sezone Dinamo 85:76 (Papić J. 25 poena, Bogdanović 22, Anušić 19), a onda i Virtus 86:73 kada je blistao Jakov Samardžić uz dabl-dabl učinak 16 poena, 10 asistencija.

Posle dva kola Radnički jedini ima 2-0 (odnos pobeda i poraza). Jedinstvo iz Kačareva takođe nema poraz, ali je odigralo samo jedan meč (pobedilo KK BNS 60:50). Jedan trijumf ima i Dinamo iz Pančeva, dok su bez pobeda Virtus, Kris kros i KK BNS.

„Očekujem tešku utakmicu, bez obzira na to što mislim da smo kvalitetniji. U sportu nema unapred dobijenih utakmica, a i ako ih ima, takve se najteže igraju. Nadam se da ćemo razliku u kvalitetu, preneti na teren!“, kaže Vladimir Cvetković trener crno-belih.

U pripremnom periodu Radnički je u Kovinu ubedljivo savladao sutrašnjeg rivala.

Da podsetimo prva četiri tima lige ukrštaće sa isto toliko ekipa iz B grupe ove lige, a nakon još šest kola znaće se šampion koji ide u viši rang (prenose se bodovi samo iz duela sa timovima koji se nađu u razigravanju i protiv njih se kada se spoje grupe ne igra). 

error: Content is protected !!