Dobrovoljci pobedom otvorili sezonu – 35 viška protiv Opova

Košarkaši Radničkog pobedom su otvorili sezonu u Drugoj srpskoj ligi sever – Grupa D. Oni su večeras (3.oktobar) u kovinskoj Hali sportova (kao formalni gosti) savladali Opovo 99 (koje je tražilo zamenu domaćinstava) rezultatom 83:48.

Iako konačnih 35 viška – na prvu, nameću zaključak da je reč o lakoj i rutinskoj pobedi, zbivanja na terenu bila su drugačija. Tim trenera Vladimira Cvetkovića otopr rivala slomio je tek u poslednjoj četvrtini koju je rešio u svoju korist rezultatom 33:10. U finalnih deset minuta Dobrovoljci su ubacili poena koliko i zbirno u drugoj i trećoj deonici.

U ovom periodu igre blistao je mladi Aleksa Lakićević (15 godina) koji je košgeterski predvodio crno-bele sa 10 ubačenih poena. Bogdanović je imao 6, a Jakov Papić 5…

Radnički je prvu četvrtinu završio sa pet poena prednosti (17:12), a samo dva igrača su se upisala u strelce – J.Papić 10 (2 trojke) i Bogdanović (7).

Dvocifrena barijera u razlici probijena je početkom druge četvrtine kada je Radnički poveo 23:12 (trojka Bibića i „kucanje“ Bogdanovića), da bi rekordnih plus 15 crno-belom timu u prvom poluvremenu doneli Samardžić i Bogdanović – 27:12.

Gosti su prve poene u drugoj četvrtini postigli posle 4 i po minuta igra, ali i pored toga u nekim situacijama kada je trebalo da se zagradi i zatvori reket u defanzivi primetno je bilo odsustvo prvog centra ekipe Luke Anušića (kojeg je u prvoj postavio zamenio još jedan petnaestogodišnjak – Uroš Pušonjić)

Treći period igre pripao je gostima 17:15, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo uz prednost našeg tima od 12 poena (50:38).

U sledećem kolu koje je na programu narednog vikenda Radnički je slobodan zbog neparnog broja ekipa, a potom gostuje u Banatskom Novom Selu (3.kolo).

 

 

error: Content is protected !!