Divni Kirilov pun mandat na čelu TO – čeka se skupštinska verifikacija

Prvi put od osnivanja (postizborno proleće 2007) Turistička organizacija opštine Kovin  je na najboljem putu da dobije direktora (u protekloj deceniji smenjivali su samo se vršioci dužnosti ove funkcije). Biće to Divna Kirilov, diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta iz Kovina, donedavno i odbornica SNSa. Tako je odlučilo Opštinsko veće na današnjoj sednici nakon okončanog konkursa, na kome je, saznajemo, njena kandidatura bila jedina.  Ovaj izbor trebalo bi na narednoj sednici Skupštine opštine da izglasa i skupštinska većina (u šta nema sumnje).
Divna Kirilov je na protekloj radnoj sednici SO imenovana na mesto vršioca dužnosti TOOK umesto dotadašnjeg prvog čoveka opštinskog turizma Petra Stamenoića. Enigma smene Stamenovića razrešena je nedavno nakon što su u javnost isplivali papiri Agencije za borbu protiv korupcije. Po njima, Stamenović je po nekoliko osnova bio u sukobu interesa te je Agencija opštinskim vlastima podnela inicijativu da ga smene,a rešenje objavila i na svom sajtu .
Podsetimo, prvi vršilac dužnosti TO po njenom osnivanju marta 2007. bio je Igor Bobić (odnedavno direktor Rudnika), potom su se smenjivali Dragan Bradanji (SRS), Bojan Rakonjac i Dejan Ilić (obojica JS), te Dragan Gilezan, Rajko Končarević i Petar Stamenović kao kadrovi narednjaka.

error: Content is protected !!