Devojke sa Ellanda u finalu Kupa Vojvodine – za pehar protiv Spartaka ili Proletera

Fudbalerke Nove Kolonije savladale su Stajićevo 4:3 i plasirale se u finale Kupa Vojvodine, posle velike drame u utakmici koja je odigrana na popularnom Ellandu prvog dana novembra.

Posle pola sata semafor na krovu beležio je 0:2. Stajićevo je povelo golom Ivone Laslo u 18. minutu, a deset minuta kasnije prednost je duplirala Manjulov.

U 35. minutu Marija Maksimović je prepolovila prednost gostujućeg sastava, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Uvodni minuti drugog poluvremena pripali su u potpunosti Koloniji. U periodu od 48. do 58. minuta gošće su upale u „centrifugu“ plavo-belih pa je semafor na isteku pomenutog vremenskog intervala beležio 4:2 za ekipu trenera Lazara Šandrua. Rezultatski egal donela je svojim drugim golom Marija Maksimović, prvo vođstvo – efektno iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara po sredini Natalija Dovatov (lopta „propala“ pod prečku bliže desnom rašlju), da bi na „plus dva“, domaće otišle nakon što je Dragana Stanimirov zatresla mrežu Jahore.

Konačan rezultat na osam minuta pre kraja postavila je Laslo.

Kolonija: Šarčević, Maksimović, Stanković, Trbanov (Tanja), Palkov, Trbanov (Tamara), Drakšan, Jenić, Stanimirov, Jumerović i Dovatov. Igrale su još i: Rakić, Trifunović i Rašeta.

Ekipa Kolonije se ovom pobedom drugu godinu za redom plasirala u finale Kupa Vojvodine, a protivnik će joj biti bolji iz duela u kojem se sastaju Spartak i Proleter (u trenutku kada je tekst objavljen Spartak je vodio 4:0).

error: Content is protected !!