Deliblatski mališani u trci za tekunicu

Teodora Batas u konkurenciji devojčica, odnosno Uroš Simeon kod dečaka bili su najbrži u trci koja je održana na pašnjaku Spasovina u Deliblatu, u petak, 14. juna, a u okviru projekta „Trčimo za tekunicu“.

U trci je učestvovalo dvadeset učenika, ponajviše prvaka, Osnovne škole „Paja Marganović“ iz Deliblata, a najbolje plasirani u obe konkurencije dobili su uz medalje i simbolične nagrade.

Kod devojčica: Teodora Batas, Iva Stanisavljević (II mesto), Dunja Lovović (III mesto),

a među dečacima Uroš Simeon, Konstantin Gava (II mesto) i Maksim Crevar (III mesto).

Dobrodošlicu učesnicima trke, ispred neformalne grupe „Ujedinjeni za Kraljevac“, poželela je Ljubica Živković, koordinator ovog projekta. Nakon trke upriličeno je druženje na pašnjaku Spasovina, koje je, potom, nastavljeno na jezeru Kraljevac uz ketering i osveženje.

Posebnu zahvalnost, kažu organizatori, duguju učiteljicama I razreda Osnovne škole “Paja Marganović” iz Deliblata: Slavici Rezač i Biljani Pejčić.

Da podsetimo trka je deo je projekta „Trčimo za tekunicu“ u okviru programa podrške neformalnim grupama “Heroji u zelenoj boji” koji sprovode Mladi istraživači Srbije u okviru projekta “Zajedno za životnu sredinu”.

Aktivnosti na projektu “Trka za tekunicu” podržava Američka  agencija za međunarodni razvoj (USAID), u okviru projekta „Zajedno za životnu sredinu”, koji sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), Mladim istraživačima Srbije (MIS), međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC), udruženjem ENECA i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham).

error: Content is protected !!