Deliblato (OŠ „Paja Marganović“) najbolje, „El klasiko“ Đurinoj školi

Ekipa Osnovne škole „Paja Marganović“ iz Deliblata, sastavljena od učenika petih i šestih razreda, pobednik je (u svom uzrastu) tradicionalnog (dvanaestog) turnira „Mali za velike“, koji je danas počeo u Kovinu na terenu „Đurine“ škole i trajaće do 14. juna.

Poslednji susret večeri između Deliblaćana (kojima je odgovarao i bod) i škole „Đura Filipović“ rešavao je i pitanje pobednika turnira. Pločičanima je trebala pobeda od pet (i više) golova razlike, dok je šansu iz prikrajka vrebala „Đurina“ škola navijajući za poraz vršnjaka iz „Paje Marganović“ do četiri razlike. Utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1, a u poslednjim trenucima Pločičani su propustili veliku priliku za trijumf (od prečke lopta se odbila na liniju gola, a potom u polje), koji bi na prvo mesto poslao kovinsku školu.

Šampionska ekipa nastupila je u sastavu: Andrija Staniš (ujedno i najbolji golman turnira), Nenad Augustin (najbolji igrač), Marko Popov, David Gucu, Jovan Ereš, Marko Sarmeš, Uroš Cuculj, Luka Jovanov, Danijel Iljenkarević.

Najbolji strelac turnira je Ćurčić iz škole Đura Jakšić, koja je prošle godine osvojila turnir.

„El klasiko“ između dve kovinske škole pripao je domaćinima koji su slavili ubedljivu pobedu nad „Zmajevima“ – 10:1.

Sutra (sreda) na teren izlaze učenici sedmih i osmih razreda, takođe od 18h

error: Content is protected !!