Darko Simić novi trener čete sa Ellanda

Fudbaleri Kolonije nastavak prvenstva Međuopštinske lige otvoriće pod komandnom palicom novog šefa struke – Darka Simića.

„Rado sam prihvatio poziv čelnih ljudi Kolonije da preuzmem seniorsku ekipu. Za mene je to jedan veliki izazov, a nadam se da će biti i uspešan“, kaže Simić, koji je prve fudbalske korake načinio upravo na travnatom tepihu popularnog Ellanda.

„Da, kao klinac sam počeo da treniram fudbal u Koloniji. Potom prelazim u Radnički, a posle godinu i po dana u Smederevo. U Smederevu sam proveo tri godine, da bih potom nosio dres Radničkog iz Kragujevca i kruševačkog Napretka, gde mi je ‘šef’ bio Nenad Lalatović, inače, moj uzor kada je u pitanju trenerski posao“, prepričava u kratkim crtama svoju igračku odiseju Simić, inače Sportista opštine Kovin u izboru Sportskog saveza za 2019. godinu (kada je nosio dres kovinskog Radničkog u drugom mandatu).

Trener je tri godine.

Na poziv mog dobrog prijatelja Marka Šaranovića, koji mi dosta pomaže oko trenerskog posla inače, počeo sam da treniram dečake do 10 godina u Školi fudbala Sparta, tu sam i danas, a jedno vreme vodio sam i pionire Radničkog iz Kovina kada su se takmičili u Kvalitetnoj ligi Vojvodine“, kaže Simić, uz napomenu da jedva čeka start prvenstva, a da se za to priprema uz dosta učenja i gledanja snimaka utakmica, a da od leta planira da polaže za B licencu.

Na žalost zbog povrede publika na Ellandu biće uskraćenja da i na terenu vidi fudbalsko znanje ovog 25-ogodišnjaka.

Čitajte još na Kovinac.com