Cvetkovićev „vrtić“ pružio dostojan otpor lideru prvenstva, Radnički – Virtus 77:83

Košarkaši Radničkog poraženi su, devetog dana juna, na domaćem terenu 83:77 od panečvačkog Virtusa, lidera na tabeli i jedine neporažene ekipe u Letnjoj ligi – grupa Banat u okviru 6. kola.

Kao i u utakmici prvog dela prvenstva između ova dva rivala koja je odigrana u Pančevu, ispostavilo se, da je prva četvrtina bila presudna po konačan ishod susreta. Radnički je jako loše ušao u ovaj period igre pa je po završetku istog semafor beležio 15 viška na strani Virtusa 28:13.

Ulaskom Alekse Lakićevića i prelaskom na presing domaći sastav je počeo da topi prednost favorizovanog gosta. Cvetkovićev „vrtić“ koji čine uglavnom igrači kadetskog tima, uz seniore Papića i Bibića, sveo je razliku na domen jedne cifre, a posle trojke Marka Mlinara, na 4.45 (u minutima) pre poluvremena, približio se na minimalnih pet zaostatka – 30:35.

Ipak, do poluvremena Pančevci uspevaju da odbiju napad crno-belih i na veliki odmor odlaze sa konfornih 12 viška – 52:40.

rad3

Početak treće deonice pripao je gostu, finiš domaćem sastavu, tako da je pred ulazak u poslednjih 10 minuta razlika između dva rivala u poenima bila za dva manje nego na poluvremenu – 68:58 za Virtus.

U finalnoj četvrtini Radnički je uspeo da priđe na minus 7 (63:70), ali ne i više od toga. Jedan od razloga mogao bi da bude i izlazak Mlinara zbog pet ličnih grešaka. Sudijska odluka odnosno faul koji mu je sviran, a koji ga je doveo na korak do petog, poslednjeg mogućeg, kada je kao sa poslužavnika skinuo s ruke loptu Mediću (bez i najmanjeg kontakta), izazvao je smeh među većim brojem gledalaca u hali Osnovne škole Đura Jakšić.

Zanimljivo je da je gostujućem sastavu prvi faul u poslednjoj četvrtini sviran na minut i 36 sekundi pre kraja, kao i da je odnos ličnih grešaka bio Radnički 30, Virtus 16.

rad2

Odličnu partiju u timu Radničkog pružio je upravo pomenuti Mlinar – 21 poen, koji je u nekoliko navrata kao kroz sir (vrste – „rupičasti“), prolazio kroz odbranu rivala. Najefikasniji bio je Jakov Papić – 25 poena. Teodor Papić je imao na svom kontu 9, Bibić 7, do „pokera“ su brojali MitićMarković i Laković, a tri poena ubacio je Lakićević.

Na tabeli van konkurencije Radnički je treći sa dve pobede i tri poraza. Za ozbiljno Kovinci igraju u Drugoj srpskoj ligi, a u ovoj, letnjoj, „kale“ sastav za jesen.

U sledećem kolu 16. juna Radnički igra u Opovu. Opovo ima 3 pobede i 2 poraza.

error: Content is protected !!