Cvetković prozvao, košarkaši počeli pripreme

Košarkaši Radničkog počeli su petnaestog dana avgusta pripreme za novu sezonu (2019/20.) u Drugoj srpskoj ligi. Bez Borisa Mujkovića (prešao u pančevački Virtus), Luisa Lakovića (odselio se u Nemačku), kapitena Nenada Zafirovića koji je okačio patike o klin, posle 18 sezona, ali uz novo ime u rubrici šef struke – Vladimir Cvetković, koji je na klupi nasledio Aleksandra Topalovića.

„Želim da se najiskrenije zahvalim ljudima koji vode klub na ukazanoj prilici da kao trener vodim i pomognem u radu prvog tima. Stvarno je za mene velika čast biti trener seniorskog tima u klubu u kojem sam pre skoro 30 godina naučio prve košarkaške korake, a potom i zavoleo ovaj sport.

Kao tim i kao pojedinci imaćemo puno izazova u sezoni pred nama. Želimo da KK Radnički sa bukvalno juniorima iz svog pogona, uz samo dva do tri igrača iz predhodnih godina dođe do nivoa košarke koju će biti zadovoljstvo gledati, a uz to i pobedjivati!!!

Put do tog cilja naravno da neće biti ni lak, ni kratak. Potrebno će biti puno rada i odricanja samih igrača, vremena provedenih u hali, strpljenja svih ljudi u klubu i oko njega da bi se došlo do cilja. Poznato je da u sportu vreme kada dobro radiš i vreme kada praviš rezultate tog rada nikada ne poklapaju. Verujem da ćemo put do tog cilja uspešno preći i da će godine koje dolaze biti najbolje godine KK Radnički“, kaže Vladimir Cvetković u izjavi za klupski sajt.

Radnički bi početkom septembra trebalo da odigra i prvu prijateljsku utakmicu, a sredinom meseca još dve.

Nova sezona počinje u oktobru. Da podsetimo, Radnički je prošlo prvenstvo završio kao treći, iza šampiona Stare Pazove i Jadrana iz Golubinaca i do samog finaša prvenstva bio je konkurentan za viši rang.

 

error: Content is protected !!