„Crvenokrstaši“ Kovina i Kavadaraca petnaesti put – Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

U petak 14. juna udruženja Crvenog krsta iz Kovina i Kavadaraca (Severna Makedonija) obeležili su Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Skup je, po tradiciji, održan na Čardaku a otvorio ga je sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović.
Nekoliko stotina prisutnh domaćina i gostiju iz susedne države pozdravili su i čelni ljudi kovinskog i kavadaračkog Crvenog Krsta – primarijus doktor Sveto Vukadinović i Dime Karakulov.
Karakulov je podsetio na interesantu činjenicu – saradnja ove dve organizacije Crvenog krsta starije je i od „pobratimstva“ Kovina i Kavadaraca – „najpre smo se mi pobratimili, a zatim i naše opštine“.
Otad traje saradnja i druženje, a članovi kovinskog Crvenog Krsta gostuju svake jeseni u Kavadarcima.
Goste je pozdravila i sekretar OO CK Velinka Fara.
Po običaju, uručena su priznanja svim jubilarnim davaocima krvi, kao i onima koji su svojim zalaganjem pomogli rad ove humane organizacije.
Jer, podsetila je voditeljka programa (PR Opštinske uprave) Nataša Maoduš „jedna jedinica krvi može spasiti i do tri života.“ (jedno priznanje otišlo je i u njene ruke).
Posle svečanog dela, usledila je večera, muzički program i tombola, a zabava je potrajala do posle ponoći.
Na kraju, beležimo još jedan interesantan detalj  – druženje i saradnja koja traju deceniju i po izrodili su i jedan brak. Naime, kako smo čuli, jedan momak iz Kavadaraca oženio je devojku iz Kovina.
Sigurno je prvi (brak), ali, verovatno, ne i poslednji, prokomentarisali su prisutni.

error: Content is protected !!