Crno-beli u Zoni sumraka

Fudbaleri Radničkog na, gotovo, nestvaran način izgubili su juče od Vojvodine 1928 u Kovinu prvenstvenu utakmicu 23. kola Vojvođanske lige – istok. Naime, crno-beli su vodili 3:1, do 78. minuta da bi potom upali u „Zonu sumraka“ s obzirom da je semafor po isteku vrmena beležio 4:3 za ekipu iz Perleza.

Posle bledih i tvrdih prvih 45. minuta, tokom kojih su oba tima postigla po gol (Radnički sa penala preko Petrića, prethodno srušen Biculjević), u nastavku je viđen fudbal, spuštenog garda, sa mnoštvom šansi i golova, ali i (zbog kretanja rezultata), skoro, svim uslovima za povišenu hipertenziju i Anlave intervencije (kako na terenu i obe klupe, tako i na tribinama).

Radnički je najbolji period igre imao tokom prvih deset mnuta nastavka, kada je i postigao dva gola. Prvi, ponovo sa penala, preko Petrića u 50. minutu. Da pokaže na belu tačku sudiju Jonića još jednom je naterao Biculjević. Kapiten crno-belih, juče odigrao jednu od najbolji partija u karijeri, u brišućem letu je „preorao“ oko 70 metara terena (prošao kroz srednji red i odbranu gostiju kao da ih nema). Oboren je s leđa, koji trenutak pre nego je uputio šut ka golu.

U 54. minutu Radnički je mogao do još jednog gola. Simić je idealno centrirao, s desne strane, na peterac, ali je Milanović šutirao pravo u golmana Magdu. Na sreću, svega minut kasnije lopta se nažla u mreži Vojvodine. Ponovo je Simić bio na visini zadatka, ali je ovaj put na drugoj stativi sa golom spojio Jonovića koji natrčava na loptu i šalje je u gol za 3:1.

Do ulaska u finiš susreta ništa nije nagoveštavalo ovakav preokret. A onda se, po naš tim, dogodio kobni 79. minut. Dve grube greške u odbrani u istom minutu, iskoristili su Ninić i Srdanov, pa je tim iz Perleza za manje od 60 sekundi došao do egala.

Nekoliko minuta kasnije Radnički je imao zicer bolji i od penala, ali je Jonović, iz izglednije šanse, nego što je bila Milanovićeva (ponovo posle centaršuta Simića) šutirao pored gola. I onda, kao i svaki put u nastavku sezone, crno-bele nije mimoišla kazna za promašaj(e). Kontra gostiju u 93. minutu i gol Malbaškog za 3:4 i rezultatski preokret.

Radnički je posle ovog poraza ostao dva mesta iznad zone ispadanja, ali se bodovna prednost smanjila na minimalnu – 22:21 u odnosu na ŽAK, kojem gostuje u narednom kolu (nedelja) u Kikindi.

Začelje tabele izgleda ovako: poslednji je Polet sa 14 bodova, ispred njega je ŽAK 21 (zona ispadanja), zatim slede Radnički Kovin i Radnički Sutjeska sa po 22. Proleter (BK) ima 25, a Sloga (Plandište) 26, a Begej 28.

Na vrhu je došlo do smene s obzirom da je Kozara izgubila kod kuće od Vršca 0:1. Vršac ima 51 bod, a tim iz Banatskog Velikog Sela 49.

error: Content is protected !!