Crno-beli razbili maler na strani – prvi bod u Perlezu

Fudbaleri Radničkog razbili su maler i doneli prvi bod sa gostovanja ove sezone na Vojvođanskom istoku. Oni su danas u Perlezu odigrali 1:1 sa Vojvodinom 1928, trećeplasiranom ekipom lige u devetom kolu prvenstva.

Maler sa bodovima je razbijen, ali ne i onaj kada su u pitanju penali protiv crno-belog tima na utakmicama van Kovina. Četvrti put na četiri susreta dosuđena je najstroža kazna. Posle Novog Bečeja, Srpske Crnje i Omoljice „tradicija“ je nastavljena i u Perlezu, a domaći su do vođstva upravo došli sa „kreča“.

Radnički je izjednačio preko Stefana Ignjatovića, pogotkom, takođe postignutim u prvom poluvremenu. Crno-bela devetka je iskoristila loš pas desnog beka ka štoperu Vojvodine, pokupila ničiju loptu i rutinski je spakovala u mrežu (golman nije očekivao kiks svojih defanzivaca, pa ga nije bilo među stativama). Inače, bio je ovo sedmi gol Ignjatovića na prethodnih devet utakmica lige.

Radnički ima 7 bodova i pretposlednji je na tabeli. Ispred njega su Kikinda sa 9, Sloga Plandište (koja je danas pobedila Kozaru 1:0) i Begej sa po 10.

U sledećem kolu u Kovin dolazi Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, koje ima 17 bodova i deli pozicije od 2. do 4. mesta na tabeli.

error: Content is protected !!