Crno beli kroz iglene uši – Tajdić odveo Partizan u „primeru“

Pogotkom Bojana Tajdića za konačnih 1:1, u 73. minutu današnjeg revanša između Partizana i Poleta iz Izbišta, klub iz Gaja vraća se u ligu u kojoj je stanovao, neprekidno, duže od decenije.
Podsetimo, Partizan je kao prvoplasirani Druge južnobanatske lige Zapad ispao u finalu od Spartaka od Debeljače, ali je naknadnu šansu za povratak u Prvu južnobanatsku dobio kroz repasaž sa drugoplasiranom ekipom drugoligaškog Istoka – Poletom.
U prvoj utakmici u Izbištu minulog vikenda bilo je 2:2 i čino se da će vidovdanski revanš biti puka formalnost.
Ispostavilo se, samo na papiru.
Igrači Poleta zagrizli su od starta po kišovitom vremenu, već u 5. minutu pogodili stativu, a u 18. i poveli nakon smušene rekcije odbrane crno-belih.
Domaći su promašili penal sedam minuta kasnije. Tačnije, odbranio ga je danas raspoloženi i iskusni čuvar mreže gostiju Ljubiša Ilić. Penal je načinjen nad centarforom domaćina Bojanom Tajdićem oko koga se i bazirala  današnja taktika (baš kao i ona „orlova“ po sistemu „potraži loptom Mitrovića pa šta bude“).
U nastavku Gajčani su zadržali jalovu inicijativu, a crveni su pretili iz opasnih kontranapada. Jedinicu gostiju Ilića savladao je baš Tajdić koji je pokupio jedan „odbitak“ nakon intrervencije golmana Poleta u 28. minutu nastavka i smestio u mrežu.
Za neopisivu radost par stotina stotina navijača.
Ekipa Partizana će tako, od avgusta, ponovo igrati Prvu južnobanatsku ligu.
Ne bi bilo nezasluženo ni da je bilo drugačije.

Čitajte još na Kovinac.com

Leave a Comment