Crno beli kroz iglene uši – Tajdić odveo Partizan u „primeru“

Pogotkom Bojana Tajdića za konačnih 1:1, u 73. minutu današnjeg revanša između Partizana i Poleta iz Izbišta, klub iz Gaja vraća se u ligu u kojoj je stanovao, neprekidno, duže od decenije.
Podsetimo, Partizan je kao prvoplasirani Druge južnobanatske lige Zapad ispao u finalu od Spartaka od Debeljače, ali je naknadnu šansu za povratak u Prvu južnobanatsku dobio kroz repasaž sa drugoplasiranom ekipom drugoligaškog Istoka – Poletom.
U prvoj utakmici u Izbištu minulog vikenda bilo je 2:2 i čino se da će vidovdanski revanš biti puka formalnost.
Ispostavilo se, samo na papiru.
Igrači Poleta zagrizli su od starta po kišovitom vremenu, već u 5. minutu pogodili stativu, a u 18. i poveli nakon smušene rekcije odbrane crno-belih.
Domaći su promašili penal sedam minuta kasnije. Tačnije, odbranio ga je danas raspoloženi i iskusni čuvar mreže gostiju Ljubiša Ilić. Penal je načinjen nad centarforom domaćina Bojanom Tajdićem oko koga se i bazirala  današnja taktika (baš kao i ona „orlova“ po sistemu „potraži loptom Mitrovića pa šta bude“).
U nastavku Gajčani su zadržali jalovu inicijativu, a crveni su pretili iz opasnih kontranapada. Jedinicu gostiju Ilića savladao je baš Tajdić koji je pokupio jedan „odbitak“ nakon intrervencije golmana Poleta u 28. minutu nastavka i smestio u mrežu.
Za neopisivu radost par stotina stotina navijača.
Ekipa Partizana će tako, od avgusta, ponovo igrati Prvu južnobanatsku ligu.
Ne bi bilo nezasluženo ni da je bilo drugačije.

error: Content is protected !!