Crno-beli bolji od vršnjaka iz Izraela, Radnički – Makabi 70:65

Mladi košarkaši Radničkog iz Kovina okupljeni u miks selekciji (od 2008. do 2010. godišta) savladali su vršnjake iz Makabija (Motzkin, Izrael) rezultatom 70:65 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Kovilovu u okviru kampa koji je trajao od 24. do pretposlednjeg dana jula. Utakmica je rešena u samom finišu, u kojem su se bolje snašli crno-beli dečaci iz našeg grada koje je sa klupe predvodio trener Milenko Jadžić.

Inače, susret je zakazao naš sugrašanin Marko Popadić koji je na ovom kampu radio kao jedan od trenera.

„Organizatori kampa su poreklom naši ljudi koji žive i rade godinama u Izraelu. Za rad na kampu me je preporučio prijatelj Miljan Pavković. Radio sam sa po jednom grupom dečaka i devojčica (’08-’10 godište), ukupno ih je bilo 30. Utakmicu smo zakazali kako bi dečaci u sklopu kampa odigrali protiv ekipe iz Srbije, a takođe kako bi i našim dečacima iz Kovina pružili priliku da odigraju jednu internacionalnu utakmicu.

Posebno mi je drago kad mogu da pomognem muškom i ženskom klubu iz našeg grada jer smatram da je dobro za decu da upoznaju vršnjake iz drugih gradova i zemalja. Takođe bih da napomenem da je utakmicu sudio naš sugrađanin Dejan Savić čijom profesionalnoscu su Izraelci bili  prijatno iznenađeni„, kaže Marko Popadić koji je sezonu zanama završio u italijanskom klubu Gilbertina Soresina. Nekoliko sezona veoma uspešno igrao je u slovenačkom Šenčuru, a pre toga nastupao je još i za Crvenu zvezdu, smederevsku Vizuru, špansku Cimagu, Tamiš Petrohemiju iz Pančeva, grčki  Arkadikos, mađarske Kormend i Peč…

Posle utakmice organizovano je i druženje dečeka obe ekipe.

error: Content is protected !!