Četvrti protest Jedan od pet miliona u Kovinu, subota u 18 sati – Produžena ruta, gosti Dragoslav Šumarac i Vasilije Dolovački

Četvrti po redu protest Jedan od pet miliona  u Kovinu zakazan je u subotu 9.marta u 18 sati na platou ispred Doma kulture. I ovog puta skup će otvoriti jedan od organizatora Miloš Ljiljanić, a gosti će biti Dragoslav Šumarac, profesor građevinskog fakulteta i član Evropske akademije nauka i Valsilije Dolovački, akademski slikar iz Bavaništa.
Podsetimo, Šumarac je od 2001. do 2004. bio ministar urbanizma i građevine u Vladi pokojnog premijera Zorana Đinđića, a drugi, ulovno rečeno „gost“ član je ULUSa od 1992.

Redovan je profesor na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EDUKONOS u Sremskoj Kamenici.
Promenjena je i maršruta šetnje, saznajmo od organizatora.
Kolona će se ovog puta kretati ulicom Cara Lazara do nekadašnjeg „Radničkog doma“ (danas Gradske kafane), potom skreće u ulicu Svetozara Markovića (ka pijaci). Na prvom uglu skreće desno, ulicom Sonje Marinković (pored sedišta SNSa), a potom se „uliva“ u Ulicu JNA (kod zgrade opštine). Dalje će se ići „starom trasom“ do pošte, pa ulicom Trg oslobođenja do početnog mesta okupljanja.

error: Content is protected !!