Branko Jereminov – spreman za poslednji tango u Portugalu

branko jereminov

Branko Jereminov, naš sugrađanin i jedan od najboljih košarkaša koje je Kovin ikada imao, posle skoro godinu dana pauze vraća se igri pod obručima. Državni reprezentativac i osvajač četiri zltane medalje u mlađim kategorijama na evropskim šampionatima (u generaciji sa Teodosićem, Tepićem, Štimcem…), karijeru nastavlja u portugalskom Imortalu.

„Na moru je grad, turističko mesto. To mi je bilo dovoljno da prelomim – uz osmeh i dozu šale kaže Branko Jereminov, za sajt Kovinac.rs, od jeseni stanovnik Albufeire, gradića udaljenog 250 kilometara od Lisabona, koji broji nešto više od 13 hiljada stanovnika, ali tokom leta i turističke sezone ga poseti više od 300 hiljada ljudi.

„Ne znam baš mnogo o klubu. Takmiče se u Prvoj ligi, najvišem rangu, kroz plej-of iz nižeg ranga su obezbedili plasman (kao šampioni). Vraćam se na teren posle osam, devet meseci. U novembru sam odigrao poslednju utakmicu za jedan rumunski klub. Nisam više želeo da igram košarku, mislio sam da prekidam zauvek.

U maju sam proveo 20-ak dana u Kini igrajući neke prijateljske mečeve protiv lokalnih ekipa. Poželeo sam da se još jednom vratim košarci. Verovatno i poslednji put. Sigurno da je pomoglo i to što sam dobio poziv od ekipe koja živi na moru (smeh)… Nadam se da će kolena izdržati i da ću ostaviti trag i u toj zemlji „ – kaže Jereminov.

(foto: Facebook – privatna arhiva Branko Jereminov)

error: Content is protected !!