Boženstveni bezbožnici opet pred kovinskom publikom

U petak 8. decembra, s početkom u 19 sati, u čitaonici  kovinske biblioteke biće predstavljen treći nastavak Božanstvenih bezbožnika novinarke i spisateljice Sanje Domazet. Knjiga nastavlja izuzetnu zbirku literarnih portreta najblistavijih umova XX veka, pisanih s novinarskom radoznalošću i širinom, ali i s literalnim darom i misaonom dubinom. To su kratke istraživačke biografije i bibliografije neobičnih odvažnika XX veka. Knjiga sadrži četrdeset reportaža o ličnostima koje su, svaka na svoj način, ostavile neizbrisiv trag u kulturi, umetnosti i nauci. Između ostalih u knjizi se nalaze eseji o Brodskom, Murakamiju, Pjacoli, Al Paćinu, Prustu, Šumanoviću… Eseji o njima mogu se čitati i kao mozaični roman o junacima našeg doba.
Sanja Domazet je februara ove godine na istom mestu, kovinskoj publici predstavila i drugi deo ove knjige.
Rođena je u Smederevu, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1987. godine i magistrirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu gde radi kao profesor.
Do sada je objavila nekoliko knjiga, eseja i romana, a dobitnica je nagrade za Najbolje novinarsko pero na Sajmu knjiga u Beogradu,  za najbolju knjigu ženskog autora u Srbiji („Žensko pero“) i priznanje za najbolji roman u regionu („Meša Selimović“)
Njena radio drama „Nar“ predstavljala je Srbiju na međunarodnom radiofonskom festivalu „Prix Italia“.
Prevođena na: engleski, francuski, poljski, bugarski, rumunski, makedonski, jermenski, turski jezik
Živi u Beogradu.

 

 

 

 

error: Content is protected !!