BG MARATON: Stojanović drugi od domaćih takmičara (11. ukupno), Kovin imao čak 16 predstavnika (Foto kolaž)

Novica Stojanović zauzeo je 11. mesto na 32. Beogradskom maratonu koji je održan 14. aprila pod sloganom „Trči, uživaj, pomozi nekome“. Naš sugrađanin bio je drugi domaći takmičar koji je prošao kroz cilj (u vremenu 2.47.01), a ispred njega (od takmičara pod zastavom Srbije) bolje se plasirao samo Nenad Milosavljević (za dva mesta i isto toliko minuta brže).

U trci kroz srpsku prestonicu dominirali su Kenijci kojima su pripala prva tri mesta. Najbrži je bio Isaac Kiprop Rutto – 2:16:54 (rekord nove staze). Vincent Kiplagat Kiptoo je prošao kroz cilj nakon 2 sata 19 minuta i 29 sekundi, a Benson Kimutai Cheruiyot posle – 2:24.50. U prvih 11, mesta su se našla još za internacionalce iz Rusije (2), Švedske, Slovenije (2), Hrvatske i Izraela.

„Trka je odradjena onako kako smo je Elvir (moj trener) i ja isplanirali i mislili da to može da ide. Konkurencija je bila paklena od prva tri Kenijca pa nadalje. Trčao sam bez ikakvih problema 34 km, ali posle toga je počelo da bude sve teže. Standardno – borba sa samim sobom! Kao i uvek u Beogradu poslednja tri kilometra su agonija (pa još malo gore od toga), Zeleni venac kao Monteverest ? … ali uspeo sam i, zaista sam prezadovoljan. Na ovakvom takmicenju biti u prvih 11 i drugi domaći takmičar je više nego dobro!“ – kaže Stojanović za naš sajt.

Stazu dugu 42 kilometra i 195 metara od Kovinaca pretrčali su još i Slobodan Jotić i Igor Nađ.

Predstavnici iz pomenute afričke zemlje dominirali su u nedelju u Beogradu. Pored maratona u muškoj trijumfovali su i u ženskoj konkurenciji (Džudit Džeptum Korir), kao i muškom polumaratonu (Džoš Kriputo Koeč), dok je jedina deonica gde im je izmaklo prvo mesto bio ženski polumaraton (trijumfovala Hrvatica Matea Parlov).

Inače za polumaraton i maraton bilo je prijavljeno 8 hiljada takmičara, dok je računajući i trku zadovoljstva na ulicama Beograda bilo 20.000 trkača.

Do trenutka objavljivanja teksta uspeli smo da saznamo da je Kovin u polomaratonu imao 13 predstavnika (u obe konkurencije) a to su bili: Milica Šobot, Jovana Ančulj, Miloš Milošev, Vukša Lazar, Marjan Milosavljevic(Maki-Nimai), Delija Topalović, Marija Nikolić, Danijela Pavić, Đorđe Jotić, Aleksandar Pavić, Valentina Mitić, Dušan Bodanov i Milica Petrović, a ovo su neke od fotografija koje su poslali našoj redakciji:

error: Content is protected !!