Bez centarske linije košarkaši ubedljivo poraženi u Žitištu

Košarkaši Radničkog pretrpeli su večeras ubedljiv poraz u Žitištu u utakmici četvrtog kola Prve srpske lige – Sever. Domaći Sveti Đorđe savladao je crno-bele iz našeg grada rezultatom 113:78.

Tim trenera Bojana Đurašinova na parket Hale sportova „Sveti Sava“ izašao je bez prvih opcija na centarskim pozicijama: Predraga Grujevića (privatne obaveze) i Nikole Vujkovića (povreda), kao i jedine prave zamene Velimira Stajkovića (takođe, povreda), tako da je Radnički u sastavu imao svega dva igrača sa bitnom minutažom iz prošle sezone, bekovski par Jakova: Samardžića i Papića (koji je večeras ubacio čak 54 poena).

Uz ovakav raspored snaga na terenu  domaći sastav je posle pet minuta igre prvi put došao do dvocifrene prednosti (17:6) koju je uvećavao tokom sva četiri perioda igre. Nakon prvog bilo je 27:12, a potom 27:24, 21:20 i 38:22.

Radnički nakon četiri kola ima pobedu i tri poraza, dok je Sveti Đorđe sa skorom 3-1, odmah iza vodećeg i neporaženog dvojca Dunav (Apatin), Železničar Inđija koji imaju po 4-0.

Sledećeg vikenda Radnički u Kovinu dočekuje novosadski I came to play koji je poražen tri puta u prva tri kola, dok sutra igra protiv Srema na domaćem terenu.

Liga, da podsetimo, broji šesnaest klubova, a kovinski crno-beli su posle nekompletnog četvrtog kola 11. na tabeli (iz lige bi trebalo da na kraju sezone ispadnu dve ekipe).

error: Content is protected !!